FORVALTNINGSDATABASEN

NOFIMA AS (Norsk Fiskeri- og Matforskning AS)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser oversikt over lokale avdelinger/satellitter.

Fra Til Navn Kommune Kommentar
1.1.2018 31.12.2021 Senter for hav og Arktis 1902 Etter forslag fra regjeringen vedtok Stortinget i 2017 å opprette senteret for å styrke kunnskapen om hav og arktiske spørsmål. Budsjettet er på fem millioner kroner, bevilget over statsbudsjettet for 2018. Styringsgruppen for senteret består av UiT - Norges arktiske universitet, Nofima, Akvaplan-niva, Havforskningsinstituttet, Norsk Polarinstitutt og Innovasjon Norge.

Senter for hav og arktiske spørsmål skal ha kontorsted i Framsenteret i Tromsø, og er omtalt i en rekke av regjeringens dokumenter. Blant annet i havstrategien «Ny vekst, stolt historie», i stortingsmelding 22 (2016-2017) «Hav i utenriks- og utviklingspolitikken» og i regjeringens «Nordområdestrategi – mellom geopolitikk og samfunnsutvikling».

Senteret vil ikke være en egen juridisk enhet, men legges administrativt under Nofima som får i oppdrag å ha arbeidsgiveransvar for ansatte ved senteret.