FORVALTNINGSDATABASEN

Nysnø Klimainvesteringer AS

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

20.12.2017* Nyopprettelse

Navn: Fornybar AS
Kort navn: Fornybar AS
Tilknytningsform: Heleide statsaksjeselskap
COFOG: 05 Miljøvern
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1103
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Bakgrunn:
I forbindelse med statsbudsjettet for 2016 ba Stortinget regjeringen forberede opprettelse av "Fornybar AS". I forslaget til statsbudsjett for 2017 fremmet regjeringen forslag til investeringsmandat, organisering og budsjettering av selskapet, jf. omtale og forslag i Olje- og energidepartements budsjettproposisjon, Prop. 1 S (2016-2017). Følgende investeringsmandat legges til grunn for det nye investeringsselskapet:
- Investeringsselskapets formål er å bidra til reduserte klimagassutslipp gjennom investeringer som direkte eller indirekte bidrar til reduserte klimagassutslipp.
- Selskapet skal foreta investeringer i unoterte selskaper og investeringer gjennom såkalte fond-i-fond-løsninger. Investeringer skal foretas på like vilkår som private medinvestorer.
- Selskapet skal i hovedsak rette investeringsinnsatsen mot ny teknologi i overgangen fra teknologiutvikling til kommersialisering. Selskapet skal prioritere lav- og nullutslippsløsninger.
- Selskapet skal ikke spesielt stimulere til utbygging av ny kraftproduksjon i Norge, men prosjekter med produksjon av fornybar energi i andre land kan vurderes.
- Selskapet skal kun investere i selskaper og fond med virksomhet i eller ut fra Norge.
- Investeringsselskapet skal søke å unngå å være største eier i den enkelte investering. Selskapets kapitalplassering i den enkelte investering forutsettes å utgjøre maksimalt 49 prosent. Private aktører skal eie minst 50 prosent i selskaper og fond som investeringsselskapet investerer i. Selskaper som er heleide av det offentlige regnes i denne sammenheng ikke som private aktører.
- Selskapet skal ikke ha anledning til å ta opp lån.
- Selskapet skal sikte mot lønnsomme investeringer.

Det legges opp til at det nye selskapet opprettes som et aksjeselskap med 100 prosent statlig eierskap.
Kilde: Pressemelding | Dato: 23.02.2017 | Nr: 013/2017 | Olje- og energidepartementet
(https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/fornybar-as---nytt-investeringsselskap-skal-ligge-i-stavangerregionen/id2540116/)

Registrert i Enhetsregisteret: 24.01.2018
Stiftelsesdato: 20.12.2017

03.12.2018 Navneendring

Navn: Nysnø Klimainvesteringer AS
Kort navn: Nysnø

Fornybar AS skifter navn til Nysnø Klimainvesteringer AS

Fra hjemmesiden (februar 2019 - https://www.nysnoinvest.no/fornybar-as-skifter-navn-til-nysno-klimainvesteringer-as/):
Nysnø reflekterer våre ambisjoner innen klimainvesteringer, som går lengre enn bare fornybar energi, samtidig som det gir assosiasjoner til noe nytt og rent.

Vi er på jakt etter gode investeringer i all teknologi som kan redusere klimagassutslipp. Navneskiftet er viktig for å vise at vårt mandat går lenger enn kun fornybar energi. Snø er en god indikator på global temperatur regulering. Nysnø er nytt og rent, noe vi ønsker oss mer av, for å sette det litt på spissen, sier administrerende direktør Siri M. Kalvig i Nysnø Klimainvesteringer.Vi ønsker å bruke et særnorsk navn som også kan fenge interesse internasjonalt. Ø’en er en spesiell bokstav som forbindes med Norden og Norge ute i verden.

Det nye navnet er forankret med eier og vil formelt besluttes på kommende generalforsamling, sier styreleder Widar Salbuvik.
___________________________________________________________________________________________

Fra Brønnøysundgistrene:

Kunngjøring for: Organisasjonsnummer 920 312 039 (NYSNØ KLIMAINVESTERINGER AS)
Endring av foretaksnavn
Foretaksnavn: FORNYBAR AS
Organisasjonsnummer: 920 312 039
Forretningsadresse: Strandkaien 6, 4005 STAVANGER
Kommune: 1103 STAVANGER
Organisasjonsform: Aksjeselskap

Nytt foretaksnavn: NYSNØ KLIMAINVESTERINGER AS

Foretaksregisteret 03.12.2018
(https://w2.brreg.no/kunngjoring/hent_en.jsp?kid=20180000741885&sokeverdi=920312039)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.