FORVALTNINGSDATABASEN

Sekretariatet for Skatteklagenemnda

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2016 Nyopprettelse

Navn: Sekretariatet for Skatteklagenemnda
Kort navn: Sekretariatet for Skatteklagenemnda
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 01 Alminnelig offentlig tjenesteyting
Overordnet: Skattedirektoratet
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 1103

Skatteklagenemnda er landsdekkende og skal behandle klager på skatt og merverdiavgift. Det er lovfestet at nemnda er uavhengig og ikke skal kunne instrueres generelt eller i enkeltsaker.

Om Skatteklagenemnda
Opprettet: 2016-01-01
Type: Nemnd
Underlagt: Finansdepartementet - Skattelovavdelingen (SL)

Kontakt
Postadresse: Sekretariatet for Skatteklagenemnda, Forusparken 2, 4031 Stavanger

Hovedpunkt i mandatet/ Arbeidsområde:
Skatteklagenemnda erstattet fra 1. juli 2016 de tidligere regionale skatteklagenemnder, Klagenemnda for utenlandssaker, Klagenemnda for storbedrifter og Klagenemnda for merverdiavgift. Skatteklagenemnda er landsdekkende og skal behandle klager på skatt og merverdiavgift. Det er lovfestet at nemnda er uavhengig og ikke skal kunne instrueres generelt eller i enkeltsaker. Et eget sekretariat forbereder sakene for nemnda. Sekretariatet er lokalisert i Stavanger og ligger administrativt under Skattedirektoratet, men det er lovfestet at sekretariatet ikke skal kunne instrueres i faglige spørsmål. Sekretariatet vil sikre at klagesakene blir vurdert av nye saksbehandlere som har distanse til tidligere avgjørelser. Nemnda består av leder, nestleder og 51 ordinære medlemmer og vil normalt arbeide inndelt i avdelinger på tre personer. Klagesakene kan i visse tilfeller gå videre, til behandling i utvidet avdeling der fem personer inkludert nemndas leder eller nestleder deltar. Leder av Skatteklagenemnda kan også beslutte at saker skal gå direkte til behandling i stor avdeling.

Kilde: regjeringen.no
(https://www.regjeringen.no/no/dep/fin/org/styrer-rad-og-utvalg-oppnevnt-av-finansdepartementet2/skatteklagenemnda/id2577164/)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.