FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for analysestøtte og kunnskapsforvaltning

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2016* Ny via splittelse

Navn: Seksjon for informasjonsforvaltning
Kort navn: Seksjon for informasjonsforvaltning
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Overordnet: Serviceavdelingen
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

Oppgaver:
Seksjonen har ansvar for overordnet styring av informasjonsforvaltningen. Det innebærer å formulere strategi, arkitektur og regler for hvor informasjon og data skapes og hvordan den brukes på tvers av organisasjon og teknologi. Målet er bedre effektivitet og oversiktlighet samt riktig og sikker informasjonstilgang for oppgaveløsningen.
En sentral oppgave for seksjonen er å prioritere løsninger som understøtter utenrikstjenestens kjerneoppgaver, med vekt på analyse, policyutvikling og beslutninger.
Kilde: regjeringen.no

01.01.2018* Navneendring

Navn: Seksjon for analysestøtte og kunnskapsforvaltning
Kort navn: Seksjon for analysestøtte og kunnskapsforvaltning

Seksjonen har ansvar for overordnet styring av kunnskap- og informasjonsforvaltning i utenrikstjenesten. Det innebærer å formulere strategi, arkitektur og regler for hvor informasjon og data skapes og hvordan den brukes på tvers av organisasjon og teknologi. God informasjons- og kunnskapsforvaltning identifiserer relevante data og informasjon, transformerer det til kunnskap og gjør den tilgjengelig for hele organisasjonen på en sikker måte.

En sentral oppgave for seksjonen er å prioritere løsninger som understøtter utenrikstjenestens kjerneoppgaver. Målet er bedre effektivitet og utnyttelse av kunnskap og informasjonsflyt på best mulig måte i arbeidet med analyse, policyutvikling og beslutninger.

Kilde: regjeringen.no, januar 2018

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.