FORVALTNINGSDATABASEN

Regelverks- og kontrollseksjonen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2014* Ny via sammenslåing

Navn: Regelverks- og kontrollseksjonen
Kort navn: RKS
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Ansvarsfelt (kilde: regjeringen.no):
Utlendingsregelverk/Praksisstyring
E-enheten har ansvar for temaer som gjelder utlendingskontroll og forvaltningsmessige og strafferettslige reaksjoner. De konkrete ansvarsområdene vil bl.a. være:
- Bortvisning og utvisning:
Dette omfatter både lovens § 17 flg. om bortvisning og lovens kapittel 8 om utvisning. Det omfatter også bortvisning og utvisning etter EØS-reglene i lovens kapittel 13. Enheten vil også ha ansvaret for oppfølging av arbeidsgrupperapporten Om domstolsbehandling av utvisningssaker, JD 26. august 2011.
- Bruk av tvangsmidler etter utlendingsloven:
I lovens kapittel 12 er det ulike hjemler for bruk av tvangsmidler, herunder undersøkelse av person og bolig mv., pålegg om meldeplikt og bestemt oppholdssted, og hjemler for pågripelse og fengsling (lukkede mottak) på utlendingsrettslig grunnlag. Ansvaret for dette vil ligge til E-enheten, og vil blant annet omfatte oppfølging av FOU-rapporten Forholdet mellom straffeprosesslovens og utlendingslovens regler om fengsling og andre tvangsmidler, UiB mars 2012.
- ID/biometri:
Enheten vil ha det koordinerende ansvaret i INN for ID- og biometrispørsmål.
- Straff:
Enheten vil ha ansvaret for strafferettslige spørsmål på utlendingsfeltet, hvilket særlig vil gjelde strafferettslige reaksjoner etter utlendingsloven § 108 og etter forskriftsbestemmelser med hjemmel i denne lovbestemmelsen.

Sikkerhetssaker
Enheten vil ha ansvaret for arbeidet med regelverk og enkeltsaker som berører grunnleggende nasjonale interesser eller utenrikspolitiske hensyn (sikkerhetssaker).

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.