FORVALTNINGSDATABASEN

Sjef Hæren

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.11.1970* Ny via omorganisering

Navn: Generalinspektøren for Hæren
Kort navn: GIH
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 02 Forsvar
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Tilhører gruppe : Forsvarets overkommando
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 301 Oslo
Relaterte enheter:

Fra Wikipedia:

Generalinspektøren for Hæren (GIH) er en militær embedsmann utnevnt av Kongen i Statsråd som har ansvaret for å styre den norske Hæren. Stillingen ble opprettet som en del av Forsvarets overkommando i 1970, og erstattet stillingen som Sjef for Hæren.

Direkte underlagt Generalinspektøren for Hæren er Brigaden i Nord-Norge (Brig N), Hærens Våpenskole (HVS), Forsvarets Kompetansesenter for Logistikk (FKL), Forsvarets Spesialkommando – Hærens Jegerkommando (FSK-HJK), Krigsskolen (KS), Operasjonsstøtteavdelingen (Opsstø), Hans Majestet Kongens Garde (HMKG) og Garnisonen i Sør-Varanger (GSV/Grensevakten).

Generalinspektøren for Hærens nærmeste overordnede er Forsvarssjefen (FSJ). GIH stiller dessuten i audiens hos Hans Majestet Kongen flere ganger i året, for å gi oppdateringer om Hærens status. GIH er faglig ansvarlig for landmilitær virksomhet i Norge, og hans hovedoppdrag er å utdanne og opprettholde styrker som kan brukes av Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH) i fred, krise og krig.

01.08.2003* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Tilhører gruppe : Hæren

01.08.2009 Fysisk omlokalisering

Lokalisering: 1922 Bardu
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Generalinspektøren for Hæren, med tilhørende stabsfunksjoner flyttes og lokaliseres fra 1.8.2009 til Bardufoss i indre Troms

01.02.2017* Navneendring

Navn: Sjef Hæren
Kort navn: Sjef Hæren

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.