FORVALTNINGSDATABASEN

Ombudsmannen for forsvaret

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1952* Nyopprettelse

Navn: Ombudsmannen for forsvaret
Kort navn: Ombudsmannen for forsvaret
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 03 Offentlig orden og trygghet
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

NB: etableringstidspunkt er ikke korrekt! Ombudsmannen for forsvaret: St.vedtak 21.4.1952. Enheten omfatter også Ombudsmannen for vernepliktige sivilarbeidere; St.vedtak 23.11.1956 som har felles administrasjon med Ombudsmannen for forsvaret.

Ombudsmannen for Forsvaret er Stortingets ombudsmann for alt personell som tjenestegjør eller har tjenestegjort i Forsvaret. Forsvarspersonell som mener at de er uriktig, urettferdig eller urimelig behandlet kan henvende seg til Ombudsmannen for Forsvaret og be om at saken undersøkes for å finne ut om det er begått noen urett og i tilfelle få rettet på det som er galt. Ombudsmannen leder også Ombudsmannsnemnda for Forsvaret, som er del av Stortingets kontroll- og tilsynsvirksomhet overfor den militære forvaltning.
Kilde: wikipedia

01.01.1990* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Overordnet: Stortinget

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.