FORVALTNINGSDATABASEN

Senter for grunnforskning

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

02.03.1989 Nyopprettelse

Navn: Senter for høyere studier
Kort navn: SHS
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (randsonestiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 01 Alminnelig offentlig tjenesteyting
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Senter for høyere studier, SHS, er en stiftelse og er opprettet av Det Norske Videnskaps-Akademi. Senteret ble vedtatt etablert i 1989 (stiftet 2. mars 1989), og det trådte i full virksomhet fra 1.9.1992. Formålet er å fremme grunnforskning og tverrvitenskapelig teoretisk arbeid på høyeste faglig nivå. Senterets organer er rådet og styret. Driftsfondet ved Senter for høyere studier ved ble opprettet i 1993. Det har til formål å bidra til driften av senteret. Fondet forvaltes av Senterets styre.

SHS er en ren grunnforskningsinstitusjon som inviterer fremstående forskere fra innland og utland til ettårige opphold uten andre forpliktelser enn egen forskning. Senteret gir dessuten mulighet for videreutdanning av yngre forskere. Virsomheten er hvert år organisert i tre forskningsgrupper, hver på seks til åtte medlemmer innenfor fagområdene: humaniora, samfunnsvitenskap/jura og teoretisk natusvitenskap. Hver gruppe planlegges, organiseres og ledes av en fremstående norsk forsker. Finansieringskilder: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, Norges forskningsråd, fonds og industrien.

Hjemmeside: www.cas.uio.no

01.01.1990* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.1991* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2002* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.08.2002 Navneendring

Navn: Senter for grunnforskning
Kort navn: Senter for grunnforskning

Senteret skiftet sitt norske navn fra Senter for høyere studier til Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi den 1. august 2002. Det engelskspråklige navnet (Centre for Advanced Study at the Norwegian Academy of Science and Letters) ble ikke endret.