FORVALTNINGSDATABASEN

Stiftelsen for samfunns- og næringslivsforskning

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1991 Nyopprettelse

Navn: Stiftelsen for samfunns- og næringslivsforskning
Kort navn: Stiftelsen SNF
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (randsonestiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1201 Bergen

I hrnhold til St.prp.nr.1 1992-93 ble SNF opprettet ved en sammenslåing av Næringsøkonomisk Institutt (NØI), Center for International Business (CIB) og Senter for anvendt forskning (SAF). SNF er en frittstående stiftelse opprettet i tilknytning til Norges Handelshøgskole. Stiftelsen er organisert i seks forskningssentre i Bergen. Foruten et nært faglig samarbeid med basismiljøene ved NHH har stiftelsen inngått en samarbeidsavtale med Instituttet for økonomi ved UIB. SNF skal være et nasjonalt senter for anvendt samfunns- og næringslivsrettet forskning. Stiftelsen skal drive oppdragsforskning og fremme anvendt forskning innenfor økonomi, administrasjon og tilhørende fagområder, i samarbeid med fagmiljøene. SNF skal også bygge ut samarbeidet innen anvendt forskning, nasjonalt og internasjonalt, mellom disse institusjonene og nærings- og arbeidsliv, offentlig forvaltning og forskning. SNFs forretningsside er å medvirke til verdiskapning gjennom bedre beslutninger i næringsliv og forvaltning ved å utvikle og formidle forskningsbasert kunnskap.

Hjemmeside: www.snf.no

01.01.2002* Består via omorganisering

Relaterte enheter:
  • Samfunns- og næringslivsforskning AS

I 2002 ble forskningsvirksomheten overført til et aksjeselskap, SNF AS. Stiftelsen SNF viderefører de fondsbestyrende oppgavene fra forskningsstiftelsen. Fondskapitalen var 24,7 mill. kroner ved inngangen til 2009, som også inkluderer stiftelsens eierandel i SNF AS på 91,4 %.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.