FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for nasjonal sikkerhetspolitikk, krisehåndtering og beredskap

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2004* Ny via omorganisering

Navn: Seksjon for sikkerhetspolitisk krisehåndtering (FD II 4)
Kort navn: FD II 4
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

01.01.2007* Navneendring

Navn: Sikkerhetspolitisk krisehåndtering og nasjonal sikkerhetspolitikk FD II 4
Kort navn: FD II 4

Oppgaver:Hovedoppgaven til seksjonen er å håndtere og koordinere policyspørsmål i forbindelse med forebyggelse av kriser og krisestyring under nasjonale og internasjonale kriser og episoder. Dette inkluderer å organisere, lede og koordinere departementets episode- og krisestyring, samt å følge og vurdere situasjonsbildet på overordnet nivå til støtte for den politiske beslutningsprosessen. Videre har seksjonen ansvaret for å koordinere og tilrettelegge for Forsvarets innsats i nasjonale og internasjonale operasjoner under krise-/episodehåndtering, ved opprettelse av nye engasjementer, og ved større justeringer av eksisterende engasjementer. I tillegg til dette skal seksjonen ivareta sikkerhetspolitiske aspekter ved suverenitetshevdelse og ressurskontroll i nordområdene, og utvikle politiske retningslinjer knyttet til KV, Svalbard og nordområdene generelt. Seksjonen skal også utvikle politiske retningslinjer for, ivareta forholdet til og koordinere saker vedrørende Etterretningstjenesten, herunder koordinere samarbeidsspørsmål knyttet til etterretnings- og sikkerhetstjenestene (EOS) og understøtte FDs deltakelse i Koordinerings- og rådgivningsutvalget for etterretnings- og sikkerhetstjenestene - KRU (lede KRU-sekretariatet når FD har ledelsen).
Kilde: www.statskalenderen.no 2007, 1. kvartal

01.01.2014* Navneendring

Navn: Nasjonal sikkerhetspolitikk, krisehåndtering og beredskap (FD II 4)
Kort navn: FD II 4

01.01.2019* Navneendring

Navn: Seksjon for nasjonal sikkerhetspolitikk, krisehåndtering og beredskap
Kort navn: Seksjon for nasjonal sikkerhetspolitikk, krisehåndtering og beredskap

Seksjon for nasjonal sikkerhetspolitikk, krisehåndtering og beredskap er ansvarlig for håndtering av saker og policyutvikling relatert til nordområdene, samarbeidet med Russland, totalforsvaret og øvelsesaktivitet i forsvarssektoren. Seksjonen er videre ansvarlig for sentral krisehåndtering, for planverksarbeid og for spørsmål i tilknytning til Forsvarets operative evne og Forsvarets aktivitet mer generelt.
Kilde. regjeringen.no, januar 2019

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.