FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for hav og næringsutvikling

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2007* Ny via omorganisering

Navn: Seksjon for næringsfremme og verdiskaping
Kort navn: Seksjon for næringsfremme og verdiskaping
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Oppgaver:
Kontaktpunkt i departementet for næringslivsrelaterte spørsmål. Faglig ansvar for UDs samarbeid med Innovasjon Norge. CRS, koordinering, forberedelse og gjennomføring av næringslivsopplegg i forbindelse med statsbesøk og statsministerens offisielle reiser/besøk.

Kilde: www.regjeringen.no - UD

01.01.2009* Navneendring

Navn: Næringslivsseksjonen
Kort navn: Næringslivsseksjonen

01.01.2015* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

Oppgaver
Næringspolitisk seksjon er kontaktpunkt i Utenriksdepartementet for næringslivsrelaterte saker. Fremme av norske næringsinteresser i utlandet er en av utenrikstjenestens viktigste oppgaver. I tillegg jobber seksjonen med næringsutvikling og bedrifters samfunnsansvar.
Kilde: regjeringen.no (februar 2015)

01.01.2016* Navneendring

Navn: Næringspolitisk seksjon
Kort navn: Næringspolitisk seksjon

Oppgaver:
Næringspolitisk seksjon er kontaktpunkt i Utenriksdepartementet for næringslivsrelaterte saker. Fremme av norske næringsinteresser i utlandet er en av utenrikstjenestens viktigste oppgaver. I tillegg jobber seksjonen med næringsutvikling i utviklingspolitikken og bedrifters samfunnsansvar. Seksjonen bistår bedrifter, bransjer og organisasjoner i internasjonale spørsmål og utgjør et bindeledd mellom næringslivet og utenrikstjenestens stasjoner.
Kilde: regjeringen.no

01.01.2017* Navneendring

Navn: Næringslivsseksjonen
Kort navn: Næringslivsseksjonen

Næringslivsseksjonen er kontaktpunkt i Utenriksdepartementet for næringslivsrelaterte saker. Fremme av norske næringsinteresser i utlandet er en av utenrikstjenestens viktigste oppgaver. I tillegg jobber seksjonen med næringsutvikling i utviklingspolitikken og bedrifters samfunnsansvar. Seksjonen bistår bedrifter, bransjer og organisasjoner i internasjonale spørsmål og utgjør et bindeledd mellom næringslivet og utenrikstjenestens stasjoner.
Kilde: regjeringen.no - 2017

01.01.2020* Navneendring

Navn: Seksjon for hav og næringsutvikling
Kort navn: BÆRE HAV

Oppgaver
Seksjon for hav og næringsutvikling har ansvaret for koordinering av den internasjonale havsatsingen, oppfølging av havrelaterte saker i utenriks- og utviklingspolitikken samt næringsutvikling i utviklingssamarbeidet. Seksjonen forvalter også statens eierskap i Norfund. Seksjonen arbeid skal særlig bidra til bærekraftsmål 8, 9 og 14. Havteamet og havpanelteamet er del av den nye seksjonen.
Kilde: regjeringen.no 2020

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.