FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for kultur og kreative næringer

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2005* Nyopprettelse

Navn: Seksjon for globalt kultursamarbeid
Kort navn: Seksjon for globalt kultursamarbeid
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Ansvarsfelt:
Bilateralt kultursamarbeid, inkludert land i Sør. Samarbeid med norske og utenlandske kulturorganisasjoner og –institusjoner. Kulturarrangementer knyttet til statsbesøk. Multilateralt kultursamarbeid, bl.a. innenfor Nordisk Ministerråd og UNESCO.
Kilde: UDs nettsider på Odin, 2005

01.01.2007* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

Oppgaver:
Bilateralt kultursamarbeid, inkludert land i Sør. Samarbeid med norske og utenlandske kulturorganisasjoner og –institusjoner. Kulturarrangementer knyttet til statsbesøk. Multilateralt kultursamarbeid, bl.a. innenfor Nordisk Ministerråd og Unesco.

Kilde: www.regjeringen.no - UD

01.01.2007* Navneendring

Navn: Seksjon for globalt kultursamarbeid og samfunnskontakt
Kort navn: Seksjon for globalt kultursamarbeid og …

01.01.2009* Navneendring

Navn: Kulturseksjonen
Kort navn: Kulturseksjonen

01.01.2020* Navneendring

Navn: Seksjon for kultur og næringsfremme
Kort navn: KP KUL

Oppgaver:
Seksjon for kultur og næringsfremme har to oppdrag: Fremme av norsk kunst og kultur internasjonalt, og Utenriksdepartementets arbeid med fremme av norske næringsinteresser i utlandet. Kultur er også en integrert del av regjeringens nordområdesatsing.

Målet med internasjonalt kulturfremme er 1) at norsk kulturliv har fått flere internasjonale muligheter og bredere internasjonal kontaktflate og 2) at relevante målgrupper har fått mer kunnskap om Norge, norske synspunkter og norsk politikk. «Trekantsamarbeidet» mellom utenriksstasjonene, UD og de sju kunstfaglige bransjeorganisasjonene som utgjør nettverket Norwegian Arts Abroad, er hovedpilaren i arbeidet med internasjonal kulturfremme. Organisasjonene er utenrikstjenestens rådgivere i kunstfaglige spørsmål.

Det er en kjerneoppgave for utenrikstjenesten å bistå norsk næringsliv i utlandet. I samarbeid med norsk næringsliv skal vi fremme norske økonomiske interesser internasjonalt og bidra til at norsk næringsliv får like konkurransevilkår.

Kilde: regjeringen.no, 2020

01.01.2023* Består via omorganisering

Jf. arbeidet med fremme av norske næringsinteresser i utlandet.

01.01.2023* Navneendring

Navn: Seksjon for kultur og kreative næringer
Kort navn: KNP KUL

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.