FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for forvaltningspolitikk

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.10.2008* Ny via omorganisering

Navn: Forvaltningspolitisk enhet
Kort navn: Forvaltningspolitisk enhet
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Denne enheten overtar oppgaver fra tidligere Avdeling for forvaltningsutvikling som i denne endringsprosessen slås sammen med IT-politisk avdeling til ny Avdeling for IKT og fornying
Arbeidsoppgaver (2008):
Enheten har det overordnede ansvar for forvaltningspolitikken, som bl.a. omhandler statens bruk av organisasjonsformer og andre styringsvirkemidler. Arbeidet omfatter bl.a. valg av organisasjonsformer, omorganiseringer og valg av andre virkemidler for effektiv måloppnåing, og nordisk og annet internasjonalt samarbeid om forvaltningspolitikken. Enheten har ansvar for Statsforetaksloven, forsøksloven (statlige forsøk), Utredningsinstruksen og Departementsreglementet.

01.01.2019* Navneendring

Navn: Seksjon for forvaltningspolitikk
Kort navn: Seksjon for forvaltningspolitikk

Seksjon for forvaltningspolitikk har det overordnede ansvaret for forvaltningspolitikken. Forvaltningen skal kjennetegnes av integritet, kvalitet, effektivitet, brukerretting, åpenhet og medvirkning. Dette skal oppnås gjennom god organisering, ledelse og kompetanseutvikling. Seksjonen er sentral i gjennomføringen av regjeringens moderniseringspolitikk for offentlig sektor og arbeider for eksempel med omstilling, innovasjon, klart språk og innkjøpspolitikk. Seksjonen har blant annet ansvar for Statens kommunikasjonspolitikk, Statsforetaksloven og etatsstyringen av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).
Kilde: regjeringen.no, januar 2019

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.