FORVALTNINGSDATABASEN

Avdeling for IT- og forvaltningspolitikk

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.10.2008 Ny via sammenslåing

Navn: Avdeling for IKT og fornying
Kort navn: Avdeling for IKT og fornying
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Lokalisering: 301 Oslo

Avdelingen er nyetablert som resultat av at Avdeling for forvaltningsutvikling og IT-politisk avdeling slås sammen.

Arbeidsoppgaver:
Avdelingen ivaretar departementets overordnede ansvar for forvaltning og fornying av offentlig sektor, og for IKT-politikken. Avdelingen har ansvaret for etatsstyringen av Direktoratet for forvaltning og IKT.

01.01.2010 Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2014 Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

Fra 1.1.2014 overføres store deler av Fornyings- og administrasjons- og kirkedepartementet (FAD) til KRD. Dette gjelder ansvaret for:
- Arbeidsgiverpolitisk avdeling,
- Avdeling for bygg, sikkerhet og tjenester,
- Satatsforvaltningsavdelingen,
- Avdeling for IKT og fornying (med unntak av oppgaver knyttet til koordinering av bredbåndspolitikken),
- Same- og minoritetspolitisk avdeling

01.01.2019* Navneendring

Navn: Avdeling for IT- og forvaltningspolitikk
Kort navn: Avdeling for IT- og forvaltningspolitikk

Avdelingen har koordineringsansvaret for forvaltningspolitikken og IT-politikken. Dette omfatter blant annet arbeidet med digitalisering og innovasjon i offentlig sektor. Avdelingen har også ansvar for etatsstyringen av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Forvaltningspolitikken handler om å utvikle en forvaltning som er effektiv, brukervennlig og har høy tillit i samfunnet. Det krever økt innovasjon og en koordinert bruk av virkemidler som styring, organisering, ledelse, kommunikasjon og kompetanseutvikling. Forvaltningspolitikken fastsetter felles rammer for hvordan forvaltningen bør arbeide og være organisert. Hver enkelt sektor, departement og underliggende virksomhet har et selvstendig ansvar for å organisere seg og arbeide slik at de politiske målene blir nådd.

IT-politikken handler om å identifisere sektorovergripende utfordringer, og å initiere, koordinere og følge opp tverrgående tiltak. IT-politikken griper på tvers av alle samfunnssektorer og er en viktig forutsetning for forenkling og effektivisering i offentlig sektor. IT-politikken bidrar også til å fremme innovasjon og verdiskaping i næringslivet og til å sikre en bærekraftig og inkluderende samfunnsutvikling.

Avdelingen har en bred internasjonal kontaktflate på sine fagområder. Avdelingen har bl.a. ansvaret for koordineringen av norsk oppfølging av EUs IT-politikk, herunder flere IT-relaterte programmer.

Kilde: regjeringen.no, januar 2019

01.01.2024 Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet opprettes med tre fagavdelinger og om lag 170 ansatte som tidligere var underlagt Kommunal- og distriktsdepartementet.

De tre fagavdelingene som flyttes over fra Kommunal- og distriktsdepartementet til Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet er:
- Avdeling for IT og forvaltningspolitikk
- Arbeidsgiverpolitisk avdeling
- Statsforvaltningsavdelingen

Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.