FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for IT-politikk

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2005* Ny via omorganisering

Navn: Seksjon for IT og Samfunn
Kort navn: Seksjon for IT og Samfunn
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Ansvarsfelt (2005): Utvikling og oppfølging av eNorge-planene. Sekretariat for Statssekretærutvalget for IT. eNorge-forum. Data, statistikk for IT-samfunnet. Samfunnsmessige konsekvenser av IT, herunder e-demokrati, digitale skiller, funksjonshemmede, personvern. Elektronisk innhold. Etatsansvar norge.no. IT-politikk i EU og Nordisk Ministerråd.

01.10.2008* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2009* Navneendring

Navn: Seksjon for IKT i samfunnet
Kort navn: Seksjon for IKT i samfunnet

01.01.2019* Navneendring

Navn: Seksjon for IT-politikk
Kort navn: Seksjon for IT-politikk

Seksjonen har ansvar for strategi- og politikkutforming for bruk av IT i hele samfunnet med vekt på verdiskaping og inkluderende samfunnsutvikling. Seksjonen har ansvaret for flere regelverk knyttet til digitalisering, bl.a IT-standardiseringsforskriften, eForvaltningsforskriften og forskrift om universell utforming av IKT-løsninger. Seksjonens ansvarsområder omfatter også felleskomponenter, informasjonsforvaltning, digital samhandling mellom stat og kommune, elektronisk faktura, elektronisk ID og informasjonssikkerhet. I tillegg har seksjonen ansvaret for digitaliseringsrundskrivet, medfinansieringsordningen for små og mellomstore IKT-prosjekter, samt vurderingen av IKT-relaterte satsingsforslag i regjeringens budsjettprosess. Seksjonen arbeider også med befolkningens digitale kompetanse.
Kilde: regjeringen.no, januar 2019

01.01.2019* Består via innlemming

Innlemmede enheter:

Seksjon for IT-politikk har ansvaret for å samordne og koordinere regjeringens IT-politikk, herunder arbeidet med digitalisering av offentlig sektor.
Kilde: regjeringen.no, januar 2019

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.