FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for sjøsikkerhet og regelverk

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.10.2008 Ny via omorganisering

Navn: Seksjon for sjøsikkerhet og regelverk
Kort navn: Seksjon for sjøsikkerhet og regelverk
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Overordnet: Maritim avdeling
Lokalisering: 301 Oslo

01.01.2022* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

Ansvaret for kystforvaltning flyttes fra samferdselsministeren til fiskeri- og havministeren

Fiskeri- og havministeren overtar ansvaret for kystforvaltningen. Dette inkluderer sjøtransport, havner og farleder, godsoverføring til sjø, forebyggende sjøsikkerhet og beredskap mot akutt forurensing. Ansvaret for etatsstyringen av Kystverket og Senter for oljevern og marint miljø overføres også til fiskeri- og havministeren. Dette har til nå vært samferdselsministerens ansvar.

Overføringen innebærer at styringen av Kyst- og miljøavdelingen flyttes fra Samferdselsdepartementet til Nærings- og fiskeridepartementet, med unntak av de delene av avdelingen som har ansvaret for koordineringen av Samferdselsdepartementets arbeid med miljø- og klimaspørsmål.

Ansvaret overføres allerede fra oktober 2021, men det tas sikte på at endringene i departementsstrukturen formelt blir gjennomført med virkning fra 1. januar 2022.
___________________

Ansvaret for maritim politikk flyttes fra næringsministeren til fiskeri- og havministeren
Fiskeri- og havministeren overtar også ansvaret for regjeringens politikk for maritime næringer, skipsfart, verft, og maritime utstyrs- og tjenesteleverandører.

Overføring av ansvaret innebærer at fiskeri- og havministeren overtar ansvaret for sjøsikkerhet, etatsstyringsansvaret for Sjøfartsdirektoratet, arbeidet med sjøfartslovgivning i IMO, ILO og EU, samt nasjonalt regelverk på området.
___________________

Får ansvaret for den maritime forskningspolitikken
Fiskeri- og havministeren får også ansvaret for den maritime forsknings- og innovasjonspolitikken. Ansvaret for prosjektet Ocean Space Centre flyttes fra næringsministeren til fiskeri- og havministeren.

Fiskeri- og havministeren skal også koordinere arbeidet med regjeringens satsing på grønn skipsfart.

Kilde: pressemelding 22.10.2021, regjeringen.no
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/fiskeri-og-havministeren-far-storre-ansvar-for-hav-kyst-og-maritim-politikk/id2879081/

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.