Deling av meldeskjema

Meldeskjemaet har nå fått en ny funksjon, som gjør det mulig å dele det med veileder og andre involverte. I studentprosjekter er det obligatorisk å dele meldeskjemaet med veileder.

Hva innebærer deling av meldeskjema?

Når du deler et prosjektet, sendes det ut en invitasjon til angitt e-postadresse. Mottakeren må bekrefte at vedkommende ønsker tilgang innen to uker.

Brukeren får tilgang på følgende:

  • Meldeskjema
  • Meldingsdialog tilknyttet meldeskjema
  • Datahåndteringsplan (dersom aktuelt)
  • Dataarkivering (dersom aktuelt)

Hva betyr de ulike tilgangene?

Når du inviterer en bruker, vil du få mulighet til å velge mellom tre ulike tilganger. Det forhåndsvalgte alternativet vil alltid være «Kan redigere».

  • Kan lese: Gir tilgang til å se all kommunikasjon mellom innmelder og NSD.
  • Kan redigere: Gir også tilgang til å redigere i prosjektet.
  • Kan administrere: Gir i tillegg tilgang til å legge til og slette tilganger samt administrere rettigheter.

Vær oppmerksom på at ingen av de ovennevnte gir mulighet til å sende meldinger i meldingsdialogen. Dette vil altså kun være mulig for innsender.

Hvordan deler jeg mitt meldeskjema?

Dette gjør du ved å klikke på «Del prosjekt» øverst til venstre i meldeskjemaet. Deretter velger du «Inviter bruker», før du legger til e-postadresse til den du ønsker å dele prosjektet med. Du kan også angi hva slags tilgang vedkommende skal ha. «Kan administrere» innebærer full tilgang, også til videre å gi tilgang til andre. Det er mulig å begrense tilgangen til redigerings- eller leserettigheter.

Må mottakeren av invitasjon gjøre noe aktivt for å få tilgang?

Ja, mottakeren må klikke på koblingen i e-postinvitasjonen for å bekrefte at vedkommende ønsker tilgang. Dersom mottaker ikke har bekreftet innen to uker, må det eventuelt sendes ny invitasjon.

28/08/19

Andre nyheter

© NSD - Norsk senter for forskningsdata • Kontakt NSDPersonvern og informasjonskapsler (cookies)