Nytt avsnitt

En undersøkelse som inneholder mer enn noen ganske få spørsmål er som oftest delt i flere seksjoner. I det minste er det gjerne noen bakgrunnsspørsmål som f.eks. kjønn og alder, i tillegg til spørsmål som gjelder emnet som skal undersøkes. Disse spørsmålene kan igjen være delt i flere underemner. Det kan ofte være lurt å markere disse ulike spørsmålsgrupperingene for respondenten, og det kan gjøres ved å bruke avsnittsoverskrifter.

På samme måte som variabler, kan avsnittsoverskrifter ha en overskriftstekst og en forklarende tekst, men har ingen spørsmål som krever respons fra respondentene. Avsnittsoverskriftene har gjerne en avvikende fremtoning på siden, og har utelukkende til hensikt å forberede respondenten på hvilken type spørsmål som følger etter denne teksten. Det er også mulig å legge inn et bilde som vises under teksten. Bildet må lastes opp på forhånd og deretter velges fra listen med bilder som er lastet opp.

Vanligvis vil avsnittsoverskriften komme øverst på en side, men hvis flere avsnitt bare har ett eller to spørsmål tilknyttet kan gjerne flere slike avsnitt komme på samme side. Vanligvis vil man heller ikke ha bare avsnittsoverskriften på en side, da blir det gjerne oppfattet som mye unødig klikking for respondenten. Selv om et avsnitt består av flere sider med spørsmål kan gjerne de første spørsmålene stå på samme side som overskriften.

© NSD - Norsk senter for forskningsdata • Kontakt NSDPersonvern og informasjonskapsler (cookies)