FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for byggkvalitet og analyse

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2008* Nyopprettelse

Navn: Byggkvalitetsseksjonen
Kort navn: Byggkvalitetsseksjonen
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Pr 2008 har Seksjonen for byggkvalitet har ansvar for å følge opp de bygningspolitiske målene om flere miljøvennlige, universelt utformete boliger og bygg på attraktive steder. Et sentralt virkemiddel i dette arbeidet er plan- og bygningsloven med forskrifter, som stiller krav til universell utforming og til miljøkvaliteter, som blant annet energibruk, materialer og håndtering av byggavfall. Andre sentrale virkemidler er Husbankens låne- og støtteordninger. Viktige oppgaver for seksjonen er blant annet arbeid med oppfølging av klimameldingen, arbeid med miljøhandlingsplan for bolig- og byggsektoren, oppfølging av handlingsplanen for universell utforming og av Groruddalssatsingen

01.07.2021* Navneendring

Navn: Seksjon for byggkvalitet og analyse
Kort navn: BK

Oppgaver:
Seksjonen har ansvar for tiltak og virkemidler som skal bidra til byggkvalitet, herunder sikre og miljøvennlige boliger og bygg. Utvikling av Byggteknisk forskrift (TEK17) er en sentral oppgave. Å legge til rette for økt sirkularitet i byggevirksomheten, og utvikle tydeligere og enklere krav til byggeprosesser er også viktige oppgaver. Seksjonen har videre ansvar for analyser av bolig- og byggemarkedene, der produktivitet og kostnadsutvikling i byggenæringen er aktuelle temaer.
Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.