FORVALTNINGSDATABASEN

Avdeling for luftfart, post og kjøp

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1992* Nyopprettelse

Navn: Avdeling for post- og telekommunikasjoner
Kort navn: Avd. for post- og tele.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Lokalisering: 301 Oslo

01.01.1998* Navneendring

Navn: Post- og teleavdelingen
Kort navn: Post- og teleavdelingen

01.04.2003* Navneendring

Navn: Luft, post og teleavdelingen (LPT)
Kort navn: LPT

01.04.2003* Består via omorganisering

Intern omorganisering i departementet som bl.a. innebærer sammenslåinger av seksjoner og flyttinger mellom avdelinger.

03.05.2019 Navneendring

Navn: Luft- og postavdelingen
Kort navn: LPA
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Kommunal- og moderniseringsdepartementet overtar ansvaret for arbeidet med elektronisk kommunikasjon fra Samferdselsdepartementet. Dette innebærer at Post- og teleseksjonen i Luft-, post- og teleavdelingen, med unntak av postsaker, overføres til Kommunal- og moderniseringsdepartementet og at Luft-, post- og teleavdelingen endrer navn til Luft- og postavdelingen (LPA).
(Jf. Prop. 57 S (2018-2019), Innst. 236 S (2018-2019))

Luftfartsseksjonen har et overordnet ansvar for rammevilkårene for luftfarten og har både juridiske og økonomiske virkemiddel til disposisjon. Postseksjonen arbeider med å legge til rette for gode, rimelige og framtidsrettede tjenester innen post. Samfunnssikkerhetsenheten, som også er plassert i avdelingen, har ansvar for koordinering av Samferdselsdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet, beredskap og krisehåndtering på tvers av departementet og mot sektoren.

01.01.2020* Navneendring

Navn: Avdeling for luftfart, post og kjøp
Kort navn: LPK

Seksjon for regulatoriske og internasjonale saker ivaretar sektoransvaret for luftfart og post, og har et overordnet ansvar for lov- og forskriftsarbeid innenfor luftfarts- og postområdene. Seksjon for styring og kjøp har etatsstyringsansvaret for Luftfartstilsynet og Statens havarikommisjon for transport. I tillegg har seksjonen ansvar for kjøp av ulønnsomme fly- og posttjenester samt kjøp av kystrutetjenester. Avdelingen har videre ansvar for koordinering av EØS-arbeidet i departementet, og oppfølging av dette i samsvar med departementets EØS-strategi. Avdelingen har også ansvar for koordinering av departementets internasjonale arbeid.
Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.