FORVALTNINGSDATABASEN

Rusmiddeldirektoratet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

17.06.1988 Ny via omorganisering

Navn: Rusmiddeldirektoratet
Kort navn: Rus.dir.
Tilknytningsform: Sentraladministrative organ (direktorat m.m.)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 07 Helse
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo
Relaterte enheter:

I henhold til Stortingsvedtak 30. mai 1988 og kgl.res.17.6.1988 blir Statens edruskapsdirektorat slått sammen med sekretariatet for Sentralrådet for narkotikaproblemer. (Sentralrådet for narkotikaproblemer (opprettet veg kgl.res.21.11.1969) og etablert som et interdepartementalt koordinerende og rådgivende organ for bekjempelse av narkotikamisbruk blant unge).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

For øvrig blir direktoratet omorganisert på slutten av 1990-tallet; I 1996 fikk direktoratet ansvaret for administrasjon av bevillingsordningen for tilvirkning og engrossalg av alkohol, samtidig med at Spritkontrollen ble overført fra A/S Vinmonopolet. Etter Stortingets beslutning 16.6.2000 ble videre dokumentsajonsseksjonen og bibliotektet i direktoratet fra 1.1.2001 slått sammen med Statens institutt for alkohol- og narkotikaforskning (SIFA) til ny enhet: Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS)Gjenværende oppgaver i Rusmiddeldirektoratet ble. bl.a. forvaltningsoppgaver etter alkoholloven, herunder fortolkning av loven, forvaltning av alkoholreklameforbudet, oppfølging av bevillings- og kontrolloppgaver m.m. I tillegg skulle direktoratet ha ansvaret for oppfølging av, og tilskudd til, de frivillige organisasjonene og arbeidet med landsdekkende informasjon og holdningskampanjer. Ressurser tilsvarende 25 stillinger ble videreført i det gjenværende direktoratet.
Internett: www.rusdir.no

01.01.1996* Består via omorganisering

Relaterte enheter:
  • Spritkontrollen

Spritkontrollen ble overført fra A/S Vinmonopolet.

01.01.2001 Består via omorganisering

Etter Stortingets beslutning 16.6.2000 ble dokumentsajonsseksjonen og bibliotektet i Rusmiddeldirektoratet fra 1.1.2001 slått sammen med Statens institutt for alkohol- og narkotikaforskning (SIFA) til ny enhet: Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).

31.12.2001 Nedlagt via sammenslåing

Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Sammenslått inn i:

Enheten inngår i det nye Sosial- og helsedirektoratet som etableres med utgangspunkt i oppgaver fra Statens tobakksskaderåd, Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet, Rusmiddeldirektoratet, Giftinformasjonssentralen, Etat for rådssekretariater mv,
Avdeling for sjeldne funksjonshemminger og sekretariatet for Nasjonalt råd for spesialistutdanning av leger og legefordeling. Det planlagte sekretariatet for Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten vil også bli lagt til Sosial- og helsedirektoratet. I tillegg overføres oppgaver og personell fra Statens institutt for folkehelse, Statens helsetilsyn, Statens helseundersøkelser og Sosial- og helsedepartementet. Trenings- og rådgivningssenteret på Sunnaas (TRS), Tannhelsekompetansesenteret for sjeldne funksjonshemninger (TAKO), Statens kompetansesenter for deltakelse og tilgjengelighet (DELTA-senteret) og Institutt for blødere inngår også i direktoratet.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.