FORVALTNINGSDATABASEN

Nasjonalt råd for spesialutdanning av leger og legefordeling (NR)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1999 Nyopprettelse

Navn: Nasjonalt råd for spesialutdanning av leger og legefordeling (NR)
Kort navn: NR
Tilknytningsform: Sentraladministrative organ (direktorat m.m.)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 07 Helse
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Nasjonalt råd for spesialutdanning av leger og legefordeling (NR) ble etablert 1.1.99. Rådets sekretariat omfatter i alt 8 årsverk. NR er rådgivende organ for SHD i alle spørsmål som angår kvalitet, effektivitet og gjennomføring av sesialistutdanningen for leger. NR utreder dagens sesialistutdanning for leger med tanke på forbedringer i utdanningens kvalitet og effektivitet. NR gir også råd til departementet i legefordelingsspørsmål. For spesialisthelsetjenesten er NR i slike spørsmål rådgivende for departementet, og for kommunehelsetjenesten er det NR som fordeler nye hjemler.

31.12.2001 Nedlagt via sammenslåing

Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Sammenslått inn i:

Enheten inngår i det nye Sosial- og helsedirektoratet som etableres med utgangspunkt i oppgaver fra Statens tobakksskaderåd, Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet, Rusmiddeldirektoratet, Giftinformasjonssentralen, Etat for rådssekretariater mv,
Avdeling for sjeldne funksjonshemminger og sekretariatet for Nasjonalt råd for spesialistutdanning av leger og legefordeling. Det planlagte sekretariatet for Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten vil også bli lagt til Sosial- og helsedirektoratet. I tillegg overføres oppgaver og personell fra Statens institutt for folkehelse, Statens helsetilsyn, Statens helseundersøkelser og Sosial- og helsedepartementet. Trenings- og rådgivningssenteret på Sunnaas (TRS), Tannhelsekompetansesenteret for sjeldne funksjonshemninger (TAKO), Statens kompetansesenter for deltakelse og tilgjengelighet (DELTA-senteret) og Institutt for blødere inngår også i direktoratet.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.