FORVALTNINGSDATABASEN

SECORA AS

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2005 Ny via utskilling

Navn: SECORA AS
Kort navn: SECORA AS
Tilknytningsform: Heleide statsaksjeselskap
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1865 Vågan
Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Utskilt fra:

Produksjonsvirksomheten i Kystverket ble fra 1.1.2005 omdannet til et statlig aksjeselskap. Omstillingen ble sett på som et ledd i regjeringens arbeid for modernisering, effektivisering og omstilling i offentlig sektor. Omdanningen innebærer et klart skille mellom Kystverket sine oppgaver som myndighet og produksjonsvirksomheten. Samtidig åpner dette, etter en omstillingsperiode, for konkurranse om utbygging og vedlikeholdsoppgaver knyttet til fiskerihavner, fartsleder og større navigasjonsinstallasjoner.
Grunnlaget for omdanningen og nærmere detaljer finnes i St.prp.nr.1 Tillegg nr. 6 (2004-2005)



Litt om bakgrunnen for omdanningen:
St.meld.13 (2000-2001) foreslo å legge produksjons- og vedikeholdsoppgavene i Kystverket, inklusive tungt fyrvedlikehold organisert som en egen resultatenhet. Kystdirektøren nedsatte derfor en intern arbeidsgruppe som skulle komme med forslag til arbeidsoppgaver, arbeidsmåte, organisering og praktisk gjennomføring av opprettelsen av en slik produksjonsenet.

Kystverket Produksjon startet sin virksomhet i Kabelvåg 2. januar 2002. Fra og med denne datoen ble Kystverket Produksjon den nye arbeidsplassen til mannskapene på mololag, bore- og utdypningsenhetene som tidligere sorterte under Kystverkets gamle havnetjeneste.

Administrasjon, verksted og lagerfunksjon for enheten ble lagt til Kabelvåg i Lofoten, men med hele landet som arbeidsfelt. Totalt var KP på det meste 110 ansatte.

Som forretningsidé hadde Kystverket Produksjon, at de skulle bygge havne- og farleieanlegg, samt utføre tungt fyrvedlikehold langs hele norskekysten. Arbeidet skulle utføres kostnadseffektivt og med høy kvalitet.

Denne visjonen er nå videreført i nye Secora AS. Ledelsen for den nye anleggsvirksomheten ble flyttet fra Kabelvåg til nye lokaler i Svolvær ved oppstart av selskapet.

01.07.2008 Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Det foreligger ikke tunge sektorpolitiske eller andre grunner som tilsier at Fiskeri- og kystdepartementet fortsatt bør eie Secora AS. På denne bakgrunn er forvaltninga av statens eierskap i Secora AS overført fra Fiskeri- og kystdepartementet til Nærings- og handelsdepartementet, med virkning fra 1. juli 2008.
Kilde: St.prp. nr. 1 2008-2009 Fiskeri- og kystdepartementet s.145

01.12.2012* Nedlagt med utskriving

(Enheten ble utskrevet (fra databasen). Enheten eksisterer etter dette tidspunktet, men endring i tilknytingsform er utenfor de tilknytingsformer kartleggingen (databasen) omfattar.)

Ikke lenger relevant enhet i databasen, jf. salget til Torghatten ASA (forrige endring).

01.12.2012 Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Privat sektor (marked)
Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Relasjoner:
  • Torghatten ASA

Det heleide statlige selskapet Secora AS ble i november 2012 solgt til Torghatten ASA i Brønnøysund.

Se: Prop. 83 S (2010-2011) Rammer for forvaltningen av eierskapet i enkelte selskaper, Innst. 374 S (2010-2011) og Prop. 142 S (2011-2012) Secora AS - finansielle rammer, Innst. 118 S (2012-2013).

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.