FORVALTNINGSDATABASEN

Kunnskapssenter for utdanning

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

16.05.2013 Nyopprettelse

Navn: Kunnskapssenter for utdanning
Kort navn: KSU
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 09 Utdanning
Overordnet: Norges forskningsråd
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 301 Oslo

Hovedformålet med Kunnskapssenter for utdanning er å sammenstille og formidle nasjonal og internasjonal forskning på utdanningsområdet, arbeide systematisk med å videreutvikle sjangeren "kunnskapsoversikter", og bidra til økt kompetanse på sammenstilling og oppsummering av forskningsresultater i samarbeid med norske forskere og internasjonale aktører på feltet.

Kunnskapssenter for utdanning er en faglig uavhengig, strategisk aktør som arbeider etter høye internasjonale standarder med å samle, produsere og kommunisere robust kunnskap fra forskning for politikkutforming og utdanningspraksis. Kunnskapssenteret ble lansert i 2013 som del av Norges Forskningsråd med mandat fra Kunnskapsdepartementet.

Kunnskapssenter for utdanning ble åpnet av statsråd Kristin Halvorsen på Litteraturhuset i Oslo 16. mai 2013. Senteret har følgende fire arbeidsoppgaver: Etablere og vedlikeholde en kunnskapsbase, skape nye møteplasser, kommunisere kunnskap fra forskning og gi råd til myndighetene.

01.09.2019* Fysisk omlokalisering

Lokalisering: 1103

Kunnskapssenteret for utdanning flyttes til Stavanger
Kunnskapsdepartementet bestemte i 2018 at senteret skulle flyttes ut av Norges forskningsråd til en ny vertsinstitusjon utenfor Oslo. I samråd med Kommunal- og moderniseringsdepartementet ble Universitetet i Agder, UiT – Norges arktiske universitet i Tromsø, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim og UiS invitert til å søke om å få overta rollen som vertskap for virksomheten.

Universitetet i Stavanger (UiS) blir den nye vertsinstitusjonen for Kunnskapssenteret for utdanning. – Kunnskapssenteret har en viktig oppgave i å bidra til en kunnskapsbasert politikkutforming, sammenstille og formidle utdanningsforskning.

Flytting av de ca. 6 årsverkene ved Kunnskapssenteret skjer innenfor rammene for virksomhetsoverdragelse. Det innebærer at formålet med virksomheten skal videreføres og et krav om at sentrale elementer skal bestå. Samtidig er det rom for videreutvikling av senterets virksomhet de neste fem årene.

Kilde: Pressemelding Nr: 82, Kunnskapsdepartementet, 07.03.2019

01.09.2019* Flytting inn i eller ut av etat/gruppe

(Enheten flytter inn i eller ut av en etat, gruppe under etat eller gruppe under departement.)
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe

Overføres fra Norges forskningsråd, Divisjon for samfunn og helse til Universitetet i Stavanger og blir en del av UiS fra 1.9.2019

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.