FORVALTNINGSDATABASEN

Artica Svalbard

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2017* Nyopprettelse

Navn: Artica Svalbard
Kort navn: Artica Svalbard
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (randsonestiftelse)
COFOG: 08 Fritid, kultur og religion
Overordnet: Kulturdepartementet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 2111 Spitsbergen

Pressemelding fra Kulturdepartementet, 17.11.2016:

Kulturdepartementet etablerer sammen med Fritt Ord og Kulturnæringsstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge den nye stiftelsen Artica Svalbard, som skal legge til rette for kunst- og kulturvirksomhet på Svalbard.

Stiftelsen Artica Svalbard skal ha flere formål:
- Bidra til å utvikle det norske kunst- og kulturfeltet ved at kunstnere innen alle sjangre kan skape og formidle kunst;
- Styrke den kulturelle og kreative næringen på Svalbard og generelt øke interessen for Svalbard som destinasjon;
- Ha en internasjonal og arktisk orientering og gjennom offentlige arrangementer bidra til å fokusere på og diskutere nordområdenes betydning.

I Kulturdepartementets budsjett for 2017 er det foreslått 2,5 mill. kroner til satsingen – som skal sikre stiftelsens drift og administrasjon. I tillegg bidrar medstifterne Fritt ord og Kulturnæringsstiftelsen med tre mill. kroner hver over tre år til stiftelsens aktiviteter. Det samme gjør Sparebankstiftelsen DNB.

Den nye stiftelsen inviterte til åpningsfest fra 29. mars til 1. april i Longyearbyen, hvor de også annonserte de første kunstnerne og forfatterne som ble valgt ut til Artica Svalbards gjestekunstnerprogram. Åpningen ble markert med en rekke arrangementer som viste fram samarbeid og muligheter på Longyearbyens kulturscene.
_________________________________________________

I følge Enhetsregisteret er enheten er ikke underlagt stiftelsesloven. Stiftelsestilsynet fører derfor ikke kontroll og tilsyn med enheten, jf. stiftelsesloven § 1.
https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=918287574

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.