FORVALTNINGSDATABASEN

Kulturrådets museumsfaglige oppgaver

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2018* Ny via utskilling

Navn: Kulturrådets museumsfaglige oppgaver
Kort navn: Kulturrådets museumsfaglige oppgaver
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 08 Fritid, kultur og religion
Overordnet: Norsk kulturråd
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 1804 Bodø
Utskilt fra:

Kulturdepartementet har besluttet å flytte forvaltningen av museumsfaglige oppgaver i Kulturrådet fra Oslo til Bodø.

Pressemelding fra Kulturdepartementet:
Kulturrådets museumsfaglige oppgaver flyttes til Bodø
Kulturdepartementet har besluttet å flytte Kulturrådets nasjonale oppgaver på museumsfeltet fra Oslo til Bodø. Flyttingen omfatter om lag 10 arbeidsplasser.

- Dette er et ledd i Regjeringens politikk med å spre statlige arbeidsplasser i hele landet. Samtidig kan flyttingen både bidra til å tydeliggjøre museumsoppgavene og styrke Kulturrådets virksomhet som helhet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

- Flytting av de museumsfaglige oppgavene i Kulturrådet til Bodø vil ytterligere styrke det vitale kulturlivet i Nordland. Museumssektoren kjennetegnes ved å ha en desentralisert struktur, og i det perspektivet er det naturlig at de statlige oppgavene knyttet til nettopp dette feltet flyttes ut av hovedstaden, fortsetter statsråden.

- Bodø er en betydelig by med 50 000 innbyggere, et rikt kulturliv og et sterkt museumsfaglig miljø, som vil bidra til å sikre nødvendig kompetanse også på sikt, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.