FORVALTNINGSDATABASEN

Nasjonal IKT HF

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2014 Nyopprettelse

Navn: Nasjonal IKT HF
Kort navn: Nasjonal IKT HF
Tilknytningsform: Helseforetak
COFOG: 07 Helse
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1201 Bergen

Nasjonal IKT HF er et helseforetak som ble opprettet 1. januar 2014. Det eies i fellesskap av de fire regionale helseforetakene.

Nasjonal IKT er spesialisthelsetjenestens hovedarena for samhandling innenfor informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Dette gjelder både samhandling innad i spesialisthelsetjenesten (mellom de ulike helseforetakene og de regionale helseforetakene) og samhandling med andre sentrale aktører som kommunehelsetjenesten, Helse- og omsorgsdepartementet, helsedirektoratet og Norsk Helsenett.

30.06.2019* Nedlagt

(Rein nedleggelse.)

Foretaksmøtet vedtok 25. juni 2019 at Nasjonal IKT HF skal avvikles.

I forbindelse med avviklingen av Nasjonal IKT HF ble styret erstattet av et avviklingsstyre. Avvikling av et helseforetak krever at det blir valgt et avviklingsstyret, jf. lov om helseforetak §47. Avviklingsstyret skal ha i oppgave å sluttføre omstillingsprosessen og gjennomføre den formelle avviklingen, herunder å levere årsregnskap.

NASJONAL IKT HF med organisasjonsnummer 913 454 405 ble slettet fra Enhetsregisteret 30.06.2020.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.