FORVALTNINGSDATABASEN

Design og arkitektur Norge

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.05.2014* Ny via sammenslåing

Navn: Norsk design- og arkitektursenter
Kort navn: DOGA
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (sentralstiftelse)
COFOG: 08 Fritid, kultur og religion
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo
Sammenslått av:

Om stiftelsen:
Stiftelsen Norsk design- og arkitektursenter ble etablert 1. mai 2014 og er en fusjon av Norsk Form og Norsk Designråd.
Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) skal fremme forståelse for, kunnskap om og bruk av design og arkitektur i et nærings- og samfunnsmessig perspektiv. Stiftelsen skal fremme kvalitet og nytenking ved bruk av design og arkitektur for utvikling av omgivelser, produkter og tjenester. Stiftelsen skal stimulere til innovasjon og effektivisering og øke verdiskapingen i norsk næringsliv og offentlig sektor.
Kilde: doga.no

01.01.2017* Navneendring

Navn: Design og arkitektur Norge
Kort navn: DOGA

Fra hjemmesiden (doga.no):
Endringen av navnet til Design og arkitektur Norge illustrerer at DOGA er en organisasjon i større grad enn et senter. DOGA er til for hele Norge og vi skal også være på den internasjonale arenaen. Det var viktig å få på plass et navn som rommer dette perspektivet.
(https://doga.no/aktuelt/nyheter/dogas-visuelle-profil/)
_____________________________________________________________

I hht vedtektene skal stiftelsen ha et styre på fem medlemmer som velges av Nærings. og fiskeridepartementet. I tillegg har de ansatte rett til styrerepresentasjon. Reglene om de ansattes rett til å velge styremedlemmer i aksjeloven § 6-4 gjelder tilsvarende.
Nærings. og fiskeridepartementet velgers styrets leder. To medlemmer velges etter forslag fra Kulturdepartementet.

01.01.2022* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

Kommunal- og moderniseringsdepartementet overtar ansvaret Nærings- og fiskeridepartementet har hatt overfor DOGA.

I 2021 ble områdegjennomgangen av det næringsrettede virkemiddelapparatet ferdigstilt. Konklusjonen er at en stor del av DOGAs portefølje er mest relevant for Kommunal- og distriktsdepartementets fagområder. På bakgrunn av dette overføres oppfølgingsansvaret, og deler av tilskuddet som tidligere har vært bevilget over Nærings- og fiskeridepartementets budsjett, til Kommunal- og distriktsdepartementet fra 2022. Tilskuddet rettet mot designdrevet næringsutvikling vil fortsatt ligge under Nærings- og fiskeridepartementet.
Dette betyr at DOGA fra 2022 arbeider på oppdrag fra fire departemeter: Kommunal- og distriktsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Utenriksdepartementet og Kulturdepartementet.

Kilde: Årsrapport, DOGA, 2021.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.