FORVALTNINGSDATABASEN

Klagenemnda for industrielle rettigheter

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.04.2013 Ny via omorganisering

Navn: Klagenemnda for industrielle rettigheter
Kort navn: KFIR
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Klagenemnda for industrielle rettigheter er et uavhengig, domstolslignende organ som ligger under Nærings- og fiskeridepartementet, og som etter klage overprøver Patentstyrets avgjørelser innenfor patent-, varemerke-, og designrettigheter, samt avgjørelser i forhold til foretaksnavn, edelmetalloven og forskrift om registrering av ansvarsmerker. I tillegg behandler og avgjør Klagenemnda klager over enkelte av de avgjørelsene Plantesortnemnda treffer i medhold av lov om planteforedlerrett.

-----

Klagenemnda for industrielle rettigheter trådte i kraft ved lov med virkning fra 1. april 2013. På dette tidspunkt var leder og nestleder beskikket i Statsråd og tiltrådt stillingene. Fra samme tidspunkt opphørte Patentstyrets Annen avdeling, og i henhold til overgangsreglene videreføres klagesakene i Klagenemnda. Ved opprettelsen av Klagenemnda ble det overført ca 140 aktive klagesaker som var innkommet i perioden 2010 til 31. mars 2013.

Klagenemndas viktigste oppgave i oppstartsåret har vært å etablere en statlig etat i henhold til regelverk for offentlige virksomheter, herunder sørge for etablering og drift av en infrastruktur som ivaretar de krav til effektivitet og brukervennlighet som fastsatt av departementet. Det har vært en viktig oppgave å sikre en god overføring av saker fra Patentstyrets Annen avdeling samt påbegynne klagesaksbehandlingen for gamle og nye saker.
Kilde: Årsrapport 2013

01.01.2014 Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.