FORVALTNINGSDATABASEN

Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1989* Nyopprettelse

Navn: Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur
Kort navn: SAKK
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (sentralstiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 08 Fritid, kultur og religion
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur ble etablert i 1989 etter initiativ fra Forsvarsdepartementet av daværende forsvarsminister Johan Jørgen Holst. Formålet er å styrke den kulturelle virksomheten på Akershus Festning og området omkring. Stiftelsen tilbyr bl.a. historiske spill, vandringer, seminarer, foredrag og konserter.

En del av virksomheten på Akershus festning er å formidle kultur og historie til barn og unge gjennom årlige skoleprogram, som utarbeides i samarbeid med skoleverket og øvrige aktører på Akershus festning.

Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur (SAKK) er ansvarlig for drift av Karpedammen scene på Akershus festning, og samarbeider med de øvrige virksomhetene på festningen for å utvikle festningen til å bli det mest interessante og viktigste kulturområde i Norge på linje med Forsvarets øvrige festningsverk.

www.sakk.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.