FORVALTNINGSDATABASEN

Norsk Lovdata

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.07.1981 Nyopprettelse

Navn: Norsk Lovdata
Kort navn: Norsk Lovdata
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (sentralstiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 03 Offentlig orden og trygghet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Stiftelsen Lovdata er opprettet av Justis- og politidepartementet og Lovsamlingsfondet ved Universitetet i Oslo. Til stiftelsens grunnkapital har Justisdepartementet skutt inn kr. 400.000 i kontanter og Lovsamlingsfondet kr. 200.000 i form av maskiner og inventar. Lovsamlingsfondet har i tillegg overført til stiftelsen den virksomhet som siden 1979 har vært drevet i Lovsamlingsfondets datakontor (Lovdata).

I henhold til vedtektene kan departementet oppnevne en av fem styremedlemmer. De andre blir oppnevnt av Det Juridiske Fakultet ved UIO, Den Norske Advokatforening, Den Norske Dommerforening og Stortinget.

§ 3 (vedtekter, 2.9.1994):
Lovdata er en almennyttig institusjon. Stiftelsens formål er å opprette, vedlikeholde og drive systemer for rettslig informasjon. Stiftelsen kan påta seg oppdrag fra såvel det offentlige som fra private i forbindelse med dette. Stiftelsen kan også bidra til forskning og utvikling innenfor stiftelsens formål.

Hjemmeside: www.lovdata.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.