FORVALTNINGSDATABASEN

Universitetsstudiene på Kjeller

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1987 Nyopprettelse

Navn: Universitetsstudiene på Kjeller
Kort navn: UniK
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (randsonestiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 09 Utdanning
Overordnet: Universitetet i Oslo
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 231 Skedsmo

Stiftelsen UniK ble opprette i 1987 etter en samarbeidsavtale mellom UIO og de tre store Kjellerinstituttene: Forsvarets Forskningsinstitutt, Instituttet for energiteknikk og Telenor Forskning og utvikling. I 1995 gikk også NTH (senere NTNU) inn i stiftelsen. UniK har et styre, et undervisningsutvalg, studieutvalg og samarbeidsutvalg mellom Kjeller- instituttene og universitetsinstituttene.

Hjemmeside: www.unik.no

31.12.2016* Nedlagt via innlemming

(Enheten ble nedlagt fordi den ble innlemmet i en allerede eksisterende enhet.)
Enheten ble innlemmet i:

Universitetssenteret på Kjeller (UNIK) ble fra 1. januar 2017 det nå niende instituttet ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo, under navnet Institutt for teknologisystemer (ITS)

Institutt for teknologisystemer (ITS) er et resultat av at utdannings- og forskningsvirksomheten ved UNIK – universitetssenteret på Kjeller er overdratt til UiO.

Se: https://www.mn.uio.no/its/om/aktuelt/aktuelle-saker/velkommen.html

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.