FORVALTNINGSDATABASEN

Norwegian Energy Partners

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

24.04.1997 Nyopprettelse

Navn: INTSOK
Kort navn: INTSOK
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (sentralstiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Norske myndigheter etablerte i samarbeid med industrien stiftelsen Intsok i 1997, for å fremme internasjonalisering og eksportfremme innen olje- og gassnæringen. Stifterene var Utenriksdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Olje- og energidepartementet, Norges Rederiforbund, Oljeindustriens Landsforening, Teknologibedriftenes Landsforening, Norsk Hydro og Statoil. Intsok er delvis finansiert ved offentlige tilskudd og delvis av industrien gjennom en medlemsavgift for de deltakende bedrifter (partnere). Intsok teller pr 2003 90 medlemsbedrifter og har siden stiftelsen vært det ledende organ for eksportfremme innen denne bransjen.
Kilde: St.prp.nr.51 (2002-2003)

Antall medlemsbedrifter var 226 ved utgangen av 2011. Inkludert datterselskap er medlemstallet om lag 300 selskaper.
Kilde: Prop. 1 S 2012–2013 Olje- og energidepartementet s. 83

++++++++++++++++++++++++++++

Virksomhet/art/bransje:
Stiftelsen skal være et redskap for å oppnå økt konkurransekraft for norsk oljevirksomhet på det internasjonale markedet. Formålet er å styrke det langsiktige grunnlaget for verdiskapning og sysselsetting i norsk oljevirksomhet, gjennom fokusert internasjonal virksomhet, med utgangspunkt i konkurransekraft på norsk kontinentalsokkel.
(Kilde: Enhetsregisteret - http://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=979545231)

01.01.2017* Består via innlemming

Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Innlemmede enheter:

Olje- og energidepartementet har tatt initiativ til at INTSOK og INTPOW slås sammen til en felles organisasjon. Formålet med sammenslåingen er å skape en organisasjon som bedre kan betjene bedrifter som leverer både til petroleums- og energimarkedene, og å utnytte potensialet for anvendelse av offshore-teknologi i fornybarindustrien.

Det foreslås å bevilge 30,2 mill. kroner i tilskudd til Norwegian Energy Partners for å styrke arbeidet med internasjonalisering av den norskbaserte leverandørindustrien til petroleums- og energinæringen.

Norwegian Energy Partners er en videreføring av stiftelsen INTSOK som etter vedtektsendring endrer navn fra 1. januar 2017. Mandat utvides til også å omfatte energirelaterte tjenester, som tidligere ble dekket av foreningen INTPOW. Synergiene ved denne sammenslåingen vil bidra til å styrke konkurransekraften, og dermed også sysselsetting og verdiskaping for leverandørbedriftene i Norge som jobber internasjonalt. Partene er enige om at sammenslåingen av INTSOK og INTPOW skal gjennomføres som en virksomhetsoverdragelse hvor INTPOW overdrar sin virksomhet til INTSOK. Det medfører blant annet at de ansatte i INTPOW overføres med gjeldende lønn, pensjon og arbeidsområde med de rettigheter og plikter som er beskrevet i Arbeidsmiljøloven.

Bakgrunn for endringen er også omtalt i Prop. 122 S (2015–2016) hvor det ble foreslått en tilleggsbevilgning på 0,7 mill. kroner for å dekke ulike engangsutgifter i forbindelse med sammenslåingen.

Kilder: Prop. 122 S (2015–2016), Prop. 1 S 2016–2017 Olje- og energidepartementet
____________________________________________________________

I henhold til Norwegian Energy Partners nye vedtekter pr 17.3.2017 er stiftelsens formål å styrke det langsiktige grunnlaget for norsk verdiskaping og sysselsetting i energirelaterte virksomheter ved å tilrettelegge for fokusert internasjonal forretningsutvikling. Stiftelsen har ikke erverv til formål.

01.01.2017* Navneendring

Navn: Norwegian Energy Partners
Kort navn: NORWEP

From 1st January 2017, INTSOK merged with INTPOW and changed its name to NORWEP - Norwegian Energy Partners.

Grunnleggerne
INTSOK ble grunnlagt i 1997 av 3 departementer, 3 oljeselskaper og 3 organisasjoner. Fra 1. januar 2017 har Norwegian Energy Partners fått 2 nye organisasjoner og 1 nytt energiselskap som grunnleggere.

Grunnleggerne fra 1. januar 2017:

NORSK REGERING:
- Utenriksdepartementet
- Olje- og energidepartementet
- Nærings- og handelsdepartementet

ENERGISELSKAPER:
- Equinor (tidligere Statoil)*
- Statkraft
* Saga Petroleum og Norsk Hydro var originale medstiftere. Nå er begge en del av Equinor.

PROFESJONELLE ORGANISASJONER:
- Energi Norge
- Foreningen for norsk industri
- Norsk olje- og gassforening
- Norges Rederiforbund
- LO (LO)
_____________________________________________________________

Norwep er en videreføring av stiftelsen INTSOK som etter vedtektsendring endret navn fra 1. januar 2017. Mandatet ble samtidig utvidet til også å omfatte energirelaterte tjenester som tidligere ble dekket av foreningen INTPOW. Synergiene ved sammenslåingen vil bidra til å styrke næringenes konkurransekraft, og dermed også sysselsetting og verdiskaping for leverandørbedriftene i Norge som jobber internasjonalt. Energi Norge, Statkraft og LO ble med som medinnskytere fra 1. januar 2017, i tillegg til de opprinnelige stifterne.
Kilde: Prop. 1 S (2017–2018) OED

Vedtekter for Stiftelsen Norwegian Energy Partners ble vedtatt 17.03 2017.


NORWEP skal fremme internasjonalisering av de norskbaserte energinæringene. NORWEP er et vellykket statlig-privat samarbeid der virksomheten finansieres med om lag 50 prosent statlig tilskudd og 50 prosent bidrag fra næringen selv. Blant de 10 stifterne er 3 departementer og 7 sentrale aktører innen både petroleums- og fornybarnæringene.
Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.