FORVALTNINGSDATABASEN

Electronic Chart Center A/S

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

30.06.1999 Ny via utskilling

Navn: Electronic Chart Center A/S
Kort navn: ECC
Tilknytningsform: Heleide statsaksjeselskap
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1103
Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Utskilt fra:

Selskapet ble stiftet 30 juni 1999 og eies av den norske stat ved Nærings- og handelsdepartementet. Selskapets formål er å bygge opp en offisiell elektronisk sjøkarttjeneste for internasjonal maritim industri og drive med virksomheter tilknyttet dette, herunder å samarbeide med, delta i eller opprette andre virksomheter som har naturlig sammenheng med dette (jf St.prp.nr.67 og Innst.S.nr.236 for 1998-99
Nettside: www.ecc.as

01.01.2014 Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2022* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

Fra 1.januar 2022 ble eierstyringen av selskapet ECC overført fra Nærings- og fiskeridepartementet til KDD.
___________________________________________

ECC forvalter, kvalitetssikrer og tilgjengeliggjør autoriserte elektroniske sjøkart (ENCer) for en rekke lands kartverk på vegne av sjøkartsamarbeidet PRIMAR. Selskapet utvikler også nye løsninger for sjøkart for PRIMAR og andre brukere. Statens eierandel er 100 prosent. ECC arbeider også med utvikling av internasjonale kart-standarder. I tillegg driver ECC noe kommersiell kartvirksomhet til havs, i luften og på land. bl.a. leverer de kartrelatert systemutvikling for Forsvaret, Luftambulansetjenesten og private, samt karttjenester for loser og redningstjenester.

Selskapet har rundt 20 ansatte, omsetter for litt over 30 mill. kroner i året og holder til i Stavanger. 33 000 skip benytter data fra ECC/PRIMAR, som i praksis dekker det meste av sjøkart i verden.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.