FORVALTNINGSDATABASEN

Sekretariat for politisk og administrativ ledelse

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2001* Nyopprettelse

Navn: Ledelsens sekretariat (FD Led sekr)
Kort navn: FD Led Sekr
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kvasiavdeling
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Lokalisering: 301 Oslo

Den økende vekten man la på de norske departementenes stabs- og sekretariatsfunksjoner, kom i Forsvarsdepartementet klart til uttrykk da det sekretariatet man hadde etablert i 1994, ved tusenårsskiftet ble utbygget til et ledelsens sekretariat. Antall medarbeidere i sekretariatet ble doblet, fra fire til åtte, og med to avdelingsdirektører i spissen, Innen 2005 var antallet stillinger atter neste doblet, og var kommet opp i 14.
Kilde: Ole Kolsrud: Rekonstruksjon og reform. Regjeringskontorene 1945-2005. Riksarkivarens skriftserie 30. Universitetsforlaget 2008, s. 137
________________________

Saksområde:
Leiingas sekretariat legg til rette, kvalitetssikrar, samordnar og prioriterer, på vegne av departementsråden, saker som vert lagt fram for statsråden. Sekretariatet har såleis eit samla ansvar for statsrådens ulike gjeremål. I sekretariatet inngår det også ein militær assistent for statsråden. Sekretariatet utfører stabsfunksjonar for statsråden, og støttar alle i den politiske leiinga, samt departementsråden. Administrativt er sekretariatet knytt til departementsråden.

01.01.2016* Navneendring

Navn: Sekretariat for politisk og administrativ ledelse
Kort navn: Ledelsens sekretariat

01.01.2020* Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon

Sekretariatet for politisk og administrativ ledelse består av staben til departementsråden og forværelset til politisk og administrativ ledelse. Sekretariatet har ansvar for å understøtte politisk og administrativ ledelse i deres daglige virke.
Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.