FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for multilaterale utviklingsbanker

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1998* Ny via omorganisering

Navn: Bankseksjonen
Kort navn: Bankseksj.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

01.01.1999* Navneendring

Navn: Seksjon for multilaterale bank- og finansieringsspørsmål (Bank-seksjonen)
Kort navn: Seksjon for multilaterale bank- og finansieringssp

01.01.2002* Navneendring

Navn: Bankseksjonen (BANK)
Kort navn: Bankseksjonen

01.01.2004* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

Ansvarsfelt: Saker som behandles i multilaterale finansinstitusjoner inkl. Verdensbanken, regionale utviklingsbanker, Nordisk utviklingsfond, og Internasjonalt fond for jordbruksutvikling, samt samfinansiering med disse institusjoner. Finansielle nord-sør spørsmål, herunder internasjonale gjeldsspørsmål og Parisklubb-saker. Utenrikspolitiske sider ved IMF-saker, herunder spørsmål knyttet til den internasjonale finansielle arkitektur. G7-prosessen. Kilde: UDs nettsider på Odin

01.01.2005* Navneendring

Navn: Seksjon for multilaterale bank- og finansspørsmål
Kort navn: Seksjon for multilaterale bank- og finansspørsmål

01.01.2007* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

Oppgaver:
Saker som behandles i multilaterale finansinstitusjoner inkl. Verdensbanken, regionale utviklingsbanker (Afrikabanken, Asiabanken og Den inter-amerikanske utviklingsbanken), Nordisk utviklingsfond, og Internasjonalt fond for jordbruksutvikling, samt samfinansiering med disse institusjoner. Bistand til handel bl.a. gjennom UNCTAD og ITC. Finansielle nord-sør spørsmål, herunder internasjonale gjeldsspørsmål og Parisklubb-saker. Utenrikspolitiske sider ved IMF-saker, herunder spørsmål knyttet til den internasjonale finansielle arkitektur. G7-prosessen.

Kilde: www.regjeringen.no - UD

01.01.2012* Navneendring

Navn: Seksjon for multilateral utviklingsfinansiering og global økonomi
Kort navn: Seksjon for multilateral utviklingsfinansiering og global økonomi

Oppgaver:
Saker som behandles i multilaterale finansinstitusjoner inkl. Verdensbanken, regionale utviklingsbanker (Afrikabanken, Asiabanken og Den inter-amerikanske utviklingsbanken), Nordisk utviklingsfond, og Internasjonalt fond for jordbruksutvikling, samt samfinansiering med disse institusjoner. Bistand til handel bl.a. gjennom UNCTAD og ITC. Finansielle nord-sør spørsmål, herunder internasjonale gjeldsspørsmål og Parisklubb-saker. Utenrikspolitiske sider ved IMF-saker, herunder spørsmål knyttet til den internasjonale finansielle arkitektur. Innovative finansieringsmekanismer for utviklingsformål. G7/G8-prosessen.
Kilde: Regjeringen.no, januar 2012

01.01.2015* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

01.01.2015* Navneendring

Navn: Seksjon for multilateral utviklingsfinansiering
Kort navn: Seksjon for multilateral utviklingsfinansiering

01.01.2016* Navneendring

Navn: Seksjon for multilaterale utviklingsbanker
Kort navn: Seksjon for multilaterale utviklingsbanker

Oppgaver:
Seksjon for multilaterale utviklingsbanker er ansvarlig for Norges samarbeid med Verdensbanken, Afrikabanken, Asiabanken og Den interamerikanske utviklingsbanken, norsk politikk i forhold til u-landenes gjeldsproblemer, ansvarlig långivning, Paris-klubben, finansiering for utvikling, innovative finansieringsmekanismer, finansiell åpenhet, ulovlig kapitalflyt, Extractive Industries Transparency-initiativet, Det nordiske utviklingsfondet, klimainvesteringsfond og koordinering av UD-relevante IMF-saker.
Kilde: regjeringen.no

01.01.2020* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Overordnet: Multilateral avdeling

Oppgaver:
Seksjon for multilaterale utviklingsbanker har ansvar for Norges samarbeid med Verdensbankgruppen (IBRD, IDA, IFC, Miga), Afrikabanken, Asiabanken, Den inter-amerikanske utviklingsbanken, Den asiatiske investeringsbanken for infrastruktur (AIIB) og Europarådets utviklingsbank (CEB), samt koordineringsansvar for spørsmål i IMF og EBRD som er relevante i forhold til norsk utenriks- og utviklingspolitikk. Seksjonen har ansvar for norsk gjeldspolitikk, herunder ansvarlig långiving og låntaking, og representerer Norge i Paris-klubben. Bankseksjonen har dertil ansvaret for Nordic Development Fund (NDF) og Climate Investment Funds (CIF) i Verdensbanken.
Kilde: regjeringen.no, 2020

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.