FORVALTNINGSDATABASEN

Konkurranseøkonomisk seksjon

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2005* Nyopprettelse

Navn: Reguleringsreformseksjonen
Kort navn: Reguleringsreformseksjonen
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Reguleringsreformseksjonen arbeider med konkurransepolitiske spørsmål i tilknytning til blant annet reguleringsutforming og konkurransefremmende organisering av offentlig virksomhet. Videre har seksjonen ansvar for konkurransepolitiske spørsmål (inklusive klagesaker etter konkurranseloven) innen sektorer som samferdsel, telekommunikasjon, undervisning og kommunale tjenester, og behandler også klagesaker etter postloven. Seksjonen ivaretar avdelingens oppgaver i tilknytning til OECD.

01.01.2007* Navneendring

Navn: Konkurranseøkonomisk seksjon
Kort navn: Konkurranseøkonomisk seksjon

Oppgaver: Seksjonen har ansvaret for behandling av konkurransepolitiske spørsmål og ivaretakelse av konkurransehensynet overfor andre departementer, knyttet til deres regelverksutvikling og atferd som har virkning på konkurransen. Seksjonen behandler konkurranseøkonomiske spørsmål ved avdelingens arbeid med klagesaker etter konkurranseloven og postloven, og følger opp konkurransepolitiske spørsmål i nasjonale utvalg og råd og i internasjonale organisasjoner som OECD og WTO. Seksjonen har forvaltningsansvaret knyttet til kompensasjonsordningen SkatteFUNN.
Kilde: www.regjeringen.no; FADs hjemmesider

31.12.2010* Nedlagt via sammenslåing

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.