FORVALTNINGSDATABASEN

Simula Research Laboratory AS

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

11.06.2002 Nyopprettelse

Navn: Simula Research Laboratory AS
Kort navn: Simula Research Laboratory AS
Tilknytningsform: Statsaksjeselskap (deleigd; majoritet)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 09 Utdanning
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Simula Research Laboratory ble stiftet som aksjeselskap på et møte i Utdannings- og forskningsdepartementet 11. juni 2002, seks dager før det nye styret trådte sammen for første gang. Selskapet er stiftet med staten som eier av 80 prosent av aksjene, og SINTEF og Norsk Regnesentral som eier 10 prosent hver.

Simula-senteret ble opprinnelig etablert som et prosjekt ved Universitetet i Oslo i januar 2001, med bakgrunn i at Stortinget vedtok at det skulle etableres en forskningsenhet i et kommende IT- og kunnskapssenter ved den nedlagte Oslo Lufthavn på Fornebu. Simula-senteret flyttet fra de første lokalene i Forskningsparken i Oslo ved årsskiftet 2001–2002, og ble offisielt åpnet 4. april 2002 av utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet. Simula-senterets drift er basert på en tiårig forskningskontrakt (2001–2010) med Norges forskningsråd. Det er signert en samarbeidsavtale mellom de fire norske universitetene, forskningsstiftelsen SINTEF, Norsk Regnesentral og Norges forskningsråd, og i tillegg er det utarbeidet rammeavtaler som regulerer forholdene mellom Simula-senteret og hver enkelt av disse institusjonene.

28.06.2010* Vertikal flytting (omdannelse)

(Enheten har endret tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Heleide statsaksjeselskap
Administrativt nivå: Høyeste nivå
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Endring i eierskap i Simula
I ekstraordinær generalforsamling i Simula Research Laboratory AS 28. juni 2010 ble aksjekapitalen besluttet nedsatt fra 1,5 mill. kroner til 1,2 mill. kroner. Nedsettelsesbeløpet skal anvendes til tilbakebetaling til aksjeeierne Norsk regnesentral og Sintef Holding AS med til sammen 300 000 kroner for sletting av disse eiernes aksjer. Kunnskapsdepartementet vil etter dette eie 100 pst. av aksjene i selskapet.

Kilde: Prop. 31 S (2010–2011) Endringer på statsbudsjettet for 2010 under Kunnskapsdepartementet

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.