FORVALTNINGSDATABASEN

Enova SF

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

22.06.2001 Ny via omorganisering

Navn: Enova SF
Kort navn: ENOVA
Tilknytningsform: Statsforetak
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1601 Trondheim

Enova SF ble stiftet i Trondheim den 22. juni 2001. Foretaket flyttet inn i nye lokaler i Innherredsveien 7 ved Nedre Elvehavn i midten av september. På samme tid tiltrådte foretakets administrerende direktør Eli Arnstad. Foretaket skal være fullt operativt fra 1. januar 2002. Fra dette tidspunktet bortfaller energiverkenes arbeid med lovpålagt enøk og NVEs forvaltning av bevilgede midler til energiomleggingen.

Beskrivelse av etableringen av Enova SF: Se link til regjeringen.no (http://www.regjeringen.no/nb/dep/oed/Ryddemappe/oed/norsk/dep/org/etater/Enova.html?id=411863).

Internett: (www.enova.no)

01.01.2015* Består via omorganisering

Relaterte enheter:
  • Transnova

1. januar 2015 overtok Enova oppgavene til Transnova. Dette ble vedtatt som en del av statsbudsjettet for 2015.

Om Transnova:
Et statlig program eller prosjekt som skal arbeide for mer miljøvennlige transportløsninger i Norge. Transnova skal ligge under Samferdselsdepartementet. Transnova holder til i Trondheim .
Klimaforliket mellom AP, SV, Sp, V, H og KrF slår fast at det skal avsettes 50 millioner kr pr. år i minst tre år fra 2009 til prosjektet. Midlene skal ikke brukes på infrastrukturprosjekter, men eksempelvis til å øke bruken av alternative drivstoff.

Kilder: Enova, wikipedia

01.05.2018 Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Lokalisering: 5001 Trondheim
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Fra 1. mai overtok Klima- og miljødepartementet eierskapet av Enova fra Olje- og energidepartementet.

Som følge av overføringen overtar Klima- og miljødepartementet også partsforholdet i den inneværende fireårige styringsavtalen med Enova om forvaltningen av midlene i Klima- og energifondet.

Enova SF er et statsforetak i Trondheim, heleid av Klima- og miljødepartementet. I 2018 tilføres Enova om lag 2,8 milliarder kroner gjennom Klima- og energifondet. Formålet til Enova er å bidra til reduserte klimagassutslipp og styrket forsyningssikkerhet for energi, samt teknologiutvikling som på lengre sikt også bidrar til reduserte klimagassutslipp. Klima- og miljødepartementet styrer Enova på et overordnet nivå, hovedsakelig gjennom fireårige styringsavtaler og det er opp til Enova å prioritere mellom områder, utforme programmer og tildele støtte til enkeltprosjekter innenfor rammene i styringsavtalen.

Kilde: Nyhet | Dato: 03.05.2018 (https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/enova-overfort-til-klima--og-miljodepartementet-fra-1.-mai/id2599996/)

Se også: Prop. 48 S (2017-2018), Innst. 230 S (2017-2018) Endringer i statsbudsjettet 2018 under Utenriksdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Klima- og miljødepartementet og Olje- og energidepartementet (endringer i departementsstrukturen mv.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.