FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for Europa og indre marked

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.10.2008 Ny via omorganisering

Navn: Seksjon for bilateralt og regionalt samarbeid
Kort navn: Seksjon for bilateralt og regionalt samarbeid
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Arbeidsoppgaver:
Seksjonen dekker nærings- og handelspolitisk samarbeid (inkl. bilaterale økonomiske kommisjoner) med land i Europa, Nord-Amerika, Russland og SUS. Vi koordinerer departementets deltakelse i europeisk samarbeid samt næringssamarbeid med mottakerlandene som omfattes av EØS-finansieringsordningen. Videre dekker seksjonen Barentssamarbeidet, Østersjøsamarbeidet, Nordlige dimensjon og arbeidsgrupper/strukturer under disse. Vi dekker også Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd, nordområdepolitikken, Svalbard og polarsaker. Seksjonen har ansvar for industrielt samarbeid ved forsvarsmateriellanskaffelser og for romvirksomheten, inkl. den europeiske romorganisasjonen ESA, og etatsstyringsansvar for Norsk Romsenter.

Ny organisering av Nærings- og handelsdepartementet, se kilde: (http://www.regjeringen.no/nb/dep/nhd/aktuelt/nyheter/2008/ny-organisering-av-narings--og-handelsde.html?id=528527#) Nyhet publisert 1.10.2008, NHD

01.01.2014* Navneendring

Navn: Seksjon for EØS og indre marked
Kort navn: Seksjon for EØS og indre marked

Ansvarsområde:
Seksjonen har et overordnet ansvar for å følge opp utviklingen av det indre marked på nasjonalt plan, i EFTA og overfor EU. Seksjonen er ansvarlig for forvaltning og videreutvikling av regler som fremmer utvekslingen av varer og tjenester mellom EØS-statene. Formålet er å legge til rette for at næringslivet har full adgang i det indre marked. Seksjonen forvalter EØS-vareloven, tjenesteloven, lov om tekniske kontrollorganer og EØS-høringsloven. Seksjonen har etatsstyringsansvar for Norsk akkreditering. Seksjonen er norsk SOLVIT-senter. SOLVIT hjelper bedrifter og privatpersoner som støter på hindringer i det indre marked
Kilde: regjeringen.no

01.01.2019* Navneendring

Navn: Seksjon for Europa og indre marked
Kort navn: EIM

Seksjonen følger opp utviklingen av det indre marked på nasjonalt plan, i EFTA og overfor EU. Seksjonen har ansvar for nordisk samarbeid og bilaterale, økonomiske relasjoner med EFTA- og EU-statene. Seksjonen koordinerer EU-EØS-saker og arbeider med utvikling og forvaltning av regelverk som skal sikre fri bevegelighet for varer og tjenester. Seksjonen forvalter bl.a. EØS-vareloven, EØS-høringsloven og tjenesteloven. Videre inngår etatsstyringsansvar for Norsk Akkreditering. Seksjonen har ansvar for flere indre-markeds-verktøy som skal gjøre det lettere for næringslivet å utnytte sine muligheter i EØS og er norsk SOLVIT-senter. SOLVIT hjelper bedrifter og privatpersoner som støter på hindringer i det indre marked.
Kilde: regjeringen.no, januar 2019

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.