FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for internasjonalt næringsfremme

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2007* Nyopprettelse

Navn: Internasjonalt næringssamarbeid
Kort navn: Internasjonalt næringssamarbeid
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Gruppe
Lokalisering: 301 Oslo

Avdeling for næringsutvikling og internasjonalisering organises med en ledergruppe og saksbehandlere i fem team. Teamorienteringen av arbeidet setter fokus på samarbeid og fleksibilitet i oppgaveløsning og saksbehandling. I tillegg har avdelingen en egen tale- og kommunikasjonsgruppe.

Teamene er:

Internasjonalt næringssamarbeid
Eksportfinansiering, skipsfinansiering og internasjonale finansinstitusjoner
Reiseliv, omdømme, profilering og design
Innovasjon Norge og Selskapet for Industrivekst (SIVA)
Romfart, forsvarsanskaffelser, gjenkjøp, Offentlige forsknings- og utviklingskontrakter (OFU) og Industrielle forsknings- og utviklingskontrakter (IFU)

Mange av avdelingens ansatte er medlemmer i flere enn ett team.

01.10.2008 Består via omorganisering

Arbeidsoppgaver:
Seksjon for internasjonalisering har ansvar for næringsfremme, avtaler om økonomisk samarbeid og økonomiske samarbeidskommisjoner med land i Asia, Oceania, Latin-Amerika, Afrika og Midt-Østen.

Seksjonen følger opp Innovasjon Norges internasjonale virksomhet, og har ansvar for disponering av nærings- og profileringsmidler og strategiske internasjonaliseringsprosjekter. Videre er seksjonen ansvarlig for Norges deltakelse i Bureau International des Expositions (BIE) og norsk deltakelse på verdensutstillinger, blant annet EXPO 2010 i Shanghai.

Seksjon for internasjonalisering har også ansvar for departementets generelle arbeid med omdømme og profilering av Norge i utlandet, og er kontaktpunkt for næringslivet og næringslivsdelegasjoner.

Ny organisering av Nærings- og handelsdepartementet, se kilde: (http://www.regjeringen.no/nb/dep/nhd/aktuelt/nyheter/2008/ny-organisering-av-narings--og-handelsde.html?id=528527#) Nyhet publisert 1.10.2008, NHD

01.10.2008 Navneendring

Navn: Seksjon for internasjonalisering
Kort navn: Seksjon for internasjonalisering

01.01.2019* Navneendring

Navn: Seksjon for internasjonalt næringsfremme
Kort navn: INT

Seksjon for internasjonalt næringsfremme arbeider for å fremme handel og norske investeringer i utlandet. Seksjonen har det overordnede ansvaret for bilaterale økonomiske kommisjoner, for profilering av norsk næringsliv internasjonalt, inkludert deltakelse på verdensutstillinger, og for fremme av sjømateksporten, oppfølging av Norges Sjømatråd og markedsavgiften for sjømat. Andre oppgaver omfatter bistand til norsk næringsliv i utlandet, industrielt samarbeid ved forsvarsmateriellanskaffelser, koordinering og tildeling av nærings- og profileringsmidler til utenriksstasjonene, faglig oppfølging av Innovasjon Norges virkemidler for internasjonalisering, koordinering av Team Norway-samarbeidet og av departementets arbeid med samfunnsansvar og omdømme. Seksjonen deltar videre i Barentsrådets arbeidsgruppe for økonomisk samarbeid. Seksjonen har ansvar for å forberede næringsministerens og fiskeriministerens internasjonale reiser, samt tilrettelegge for næringslivsdelegasjoner ved statsbesøk og offisielle besøk.
Kilde: regjeringen.no, januar 2019

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.