FORVALTNINGSDATABASEN

VINN

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

15.10.1981 Ny via omorganisering

Navn: Statens veiledningsinstitutt for Nord-Norge (VINN)
Kort navn: VINN
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Overordnet: Industridepartementet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1805 Narvik
Relaterte enheter:

Statens veiledningsinstitutt for Nord-Norge (VINN)
Opprettet ved kgl.res.15.10.1981 med hovedkontor i Narvik og avdelinger i Hammerfest, Tromsø og Mo i Ranha.

VINN har sitt utgangspunkt som en avdeling under Statens teknologiske institutt (STI) etablert i 1956. Stortinget vedtok at fra høsten 1981 skulle STI's avdeling i Narvik og de fire lokalkontorene i Nord-Norge skilles fra STI. Det ble dannet et eget institutt som fikk navnet Statens veiledningsinstitutt for Nord-Norge (VINN). Ved etableringen av Vinn ble samtidig Norsk byggforskningsinstitutt (NBI) og SINTEF's Nord-Norge kontorer knyttet til VINN og Teknisk-økonomisk informasjonssenter integrert i VINN.

01.07.1988 Vertikal flytting (omdannelse)

(Enheten har endret tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (sentralstiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå

Med virkning fra 1.7. 1988 ble VINN omorganisert til stiftelse i henhold til st.vedtak av 10.12.1987. VINN's lokalkontorer ble overført til de fire nordligste fylkene og VINN ble - på lik linje med Teknologisk Institutt - en egen stiftelse med styrer oppnevnt av Næringsdepartementet. VINN ble dermed opprettet som en privat stiftelse med sete i Narvik og etablert via kgl.res. av 19.12.1988 med bakgrunn i st.vedtak av 10.12.1987. Instituttet endret samtidig navn fra Statens veiledningsinstitutt for Nord-Norge (VINN) til Veiledningsinstitutt for Nord-Norge (VINN).

WEB: www.vinn.no

Virksomheten "BEDIN: Bedriftsinformasjon på internett" drives av VINN på oppdrag av NHD.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vedtektsfestet formål:
Behovsorientert vitenformidling og kompetanseheving innen tekniske og økonomisk/administrative fagområder. Virksomhet og kompetanse skal være basert på å møte behov i bedrifter innen industri, håndverk og servicenæringer. Det skal legges særlig vekt på behovet i små og mellomstore bedrifter.
(Kilde: Enhetsregisteret - http://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=947814125)

01.07.1988* Navneendring

Navn: VINN
Kort navn: VINN

I henhold til stiftelsens vedtekter skal navnet på stiftelsen være VINN.

01.01.1993* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.1997* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.09.2008* Består via omorganisering

Relaterte enheter:
  • Bedriftskompetanse as

Bedriftskompetanse as og VINN går sammen
Både Bedriftskompetanse og VINN har utviklet kompetanse og tjenester innen bedrifts- og forretningsutvikling, næringsutvikling, innovasjon, ledelses- og organisasjonsutvikling, personellrekruttering mv. Styrelederne Arvid Jensen og Pål Krüger i hhv Bedriftskompetanse og VINN framhever at Bedriftskompetanse VINN as, som blir det framtidige navnet på selskapet, samlet vil utgjøre et meget sterkt fag- og kompetansemiljø, som vil stå sterkt i konkurransen med andre nasjonale og internasjonale bedrifter.

Intensjonen er at VINN overtar 50 % av aksjene i Bedriftskompetanse as. 50 % av aksjene vil fortsatt være eid av AJ Holding AS/Arvid Jensen som i dag er hovedaksjonær i Bedriftskompetanse. VINN og Bedriftskompetanse as har som intensjon å gjennomføre en samarbeidsløsning hvor VINNs konsulentvirksomhet lokalisert til Bodø, Narvik og Tromsø slås sammen med Bedriftskompetanse as. Bedriftskompetanse as er i dag etablert i Hammerfest, Tromsø, Bodø, Narvik, Mo i Rana, Trondheim, Bergen, Stavanger, Oslo og Murmansk og er et nordnorsk eid selskap. Bedriftskompetanse VINN AS vil utgjøre en konsulentstab på ca 50 ansatte og ca 50 mill kr i omsetning inneværende år.

Kilde: (http://www.vinn.no/article.php?articleID=304&categoryID=111) Artikkel på Vinns hjemmeside

01.01.2014 Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)