FORVALTNINGSDATABASEN

Teknologirådet - sekretariatet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1999* Nyopprettelse

Navn: Teknologirådet - sekretariatet
Kort navn: Teknologirådet
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Overordnet: Norges forskningsråd
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 301 Oslo
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Teknologirådet ble opprettet i 1999, etter initiativ fra Stortinget. Teknologirådet er formelt uavhengig, og bestemmer selv fritt hvilke prosjekter som skal gjennomføres. Prosjektene ledes og gjennomføres av sekretariatet. Virksomheten finansieres over Nærings- og handelsdepartementets post i statsbudsjettet, mens Norges forskningsråd har det faglige og administrative tilsynsansvaret.


Fra vedtektene: Formål: Teknologirådet skal være et uavhengig rådgivende organ for teknologivurdering. Teknologirådet skal arbeide i skjæringspunktet mellom teknologi og samfunn, og bidra til å fremme en menneske- og miljøvennlig teknologiutvikling. Rådet skal ta stilling til teknologiutfordringene og de muligheter som ligger i ny teknologi på alle samfunnsområder, samt fremme en offentlig teknologidebatt og komme med forslag til tiltak.

Sekretariat : Teknologirådet skal ha et eget og uavhengig sekretariat.

Internett: www.teknologiradet.no

01.01.2000* Består via omorganisering

Da Nærings- og handelsdepartementet overtok ansvaret, signaliserte departementet at det ønsket å endre rådets profil mer i retning av å se på "teknologiens muligheter og "å følge trender". Dette skulle skje gjennom endring av rådets vedtekter, sammensetning og lokalisering av sekretariatet. Rådet er fra 2000 samlokalisert med De nasjonale forskningsetiske komiteer og Bioteknologinemnda.

(Fra 2014 overtok Nærings- og fiskeridepartementet ansvaret for rådet).

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.