FORVALTNINGSDATABASEN

Ingeniørutdanningsrådet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1978 Ny via omorganisering

Navn: Ingeniørutdanningsrådet
Kort navn: Ingeniørutdanningsrådet
Tilknytningsform: Sentraladministrative organ (direktorat m.m.)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 09 Utdanning
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

I 1961 avga en komite oppnevnt av Kirke- og undervisningsdepartementet en innstilling om en nyordning av utdannelsen ved de tekniske skoler. I innstillingen ble det foreslått å utvide utdanningstida fra 1 til 3 år (2 år for studenter med real/naturfagartium. Nyordningen ble gjennomført fra 1962. Gymnasutvalget som avga sin innstilling i 1967, Skolekomiteen av 1965 og Videreutdanningskomiteen (Ottesenkomiteen) drøftet alle organisering av den tekniske utdanningen i Norge. Det samme gjorde et utvalg som fikk i oppdrag å vurdere samordningen av teknisk utdanning og som avga sin innstilling i 1974. Resultatet av disse utredningene ble at de tekniske skolene i 1977 overført fra fylkeskommunene til staten samtidig som de fikk betegnelsen ingeniørhøgskoler.

Nyordningen i 1977 førte til at Yrkesopplæringsrådet falt bort som rådgivende organ for Kirke- og utdanningsdepartementet. Departementet fant imidlertid ut at det fortsatt var behov for utvalget for tekniske skoler og lot det fortsette under navnet Utvalg for ingeniørutdanning. Det daværende utvalg ble imidlertid ikke prolongert og departementet oppnevnte høsten 1977 et Råd for ingeniørutdanning for 4 år, i 1992 omdøpt til Ingeniørutdanningsrådet. . Ingeniørutdanningsrådet som fungerte fra 1.1.1978, ble permanent fra 7.10.1982.

Kilde: Arkivportalen.no

01.01.1990* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.1991* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

31.12.1997 Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Ingeniørutdanningsrådet ble nedlagt 31.12.1997 og dens oppgaver ble overført til andre organer. Norgesnettrådet som ble oppnevnt 1.1.1998 som et nasjonalt rådgivende organ for høyere utdanning, overtok de vesentligste oppgavene bl.a. arbeidet med rammeplaner for ingeniørutdanningen.

Midlene fra det tidligere Ingeniørutdanningsrådet ble og satt til disposisjon for Universitets- og høgskolerådet.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.