FORVALTNINGSDATABASEN

Kontoret for reindrift og ferskvannsfiske

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1912* Nyopprettelse

Navn: Kontoret for reindrift og ferskvannsfiske
Kort navn: Ktrt. for reindrift og ferskv.fiske
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kontor
Lokalisering: 301 Kristiania

Historikk
Saker vedrørende reindriftsnæringen og sameforholdene lå før 1902 under 1. indrekontor i Indredepartementet. Da fikk Landbrukskontoret saksområdet. I 1912 ble disse sakene skilt ut, sammen med saker om ferskvannsfiske, forurensing av vassdrag m.m., og lagt til det nyopprettede kontoret. Kontoret kom til å ha det samme saksområdet helt til 1965. Da ble Direktoratet for jakt, viltstell og ferskvannsfiske opprettet. En stor del av saksområdet vedrørende ferskvannsfiske ble overført til direktoratet. Men Kontoret for reindrift m.m. 1965- beholdt ansvaret på departementsplan for saksfeltet. I tillegg fikk det også ansvaret på departementsplan for saksområdet til det nedlagte Kontoret for viltstell, jakt og fangst.

Kilde: Arkivportalen.no

01.01.1948* Nyrapportering

(Enheten rapporterer til ny enhet.)

01.01.1960* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Overordnet: Jordavdelingen

Saksfelt pr. 1963:
Kontoret for reindrift og ferskvannsfiske. Hit hører : Saker om tamreindrift og lappeforhold m. v samt saker vedkommende ferskvannsfisket, herunder laks- og sjøaurefisket.
Kilde: Norges statskalender, 1963

30.09.1965* Nedlagt via sammenslåing

Sammenslått inn i:

Ved opprettelsen av «Direktoratet for jakt, viltstell og ferskvannsfiske» i Trondheim fra 1. oktober 1965, ble kontoret nedlagt gjennom sammenslåing med «Kontoret for viltstell, jakt og fangst» til nytt kontor: «Kontoret for reindrift m.m.»
Saksområdet ble delt mellom direktoratet og det nye «Kontoret for reindrift m.m.»

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.