ESS vinner prestisjefylt pris | NSD - Norsk senter for forskningsdata

ESS vinner prestisjefylt pris

ess-jan2017

European Social Survey (ESS) er valgt som vinner av det beste datasettet i sammenlignende politikk gjennom tildeling av Lijphart / Przeworski / Verba (LPV) Dataset Award 2020.

Hvert år kåres en vinner av LPV Award av Comparative Politics-delen av American Political Science Association (APSA) for det beste datasettet i sammenlignende politikk. I 2020 går prisen til ESS, som NSD er dataarkiv for.

Komiteen for prisutdelingen fremhevet kvaliteten på ESS-undersøkelser, regelmessigheten av utgivelsen, brukervennligheten av ESS-nettstedet og antall viktige og innovative forskningsprosjekter som har benyttet seg av dataene.

– Vi er veldig stolt over å bidra til å gjøre disse svært interessante dataene enkelt tilgjengelige og enkle å bruke, sier Knut Kalgfraff Skjåk, avdelingsdirektør ved NSD.

– Vi har lykkes på grunn av dyktige medarbeidere, gode rammevilkår for vårt arbeid i ESS, og utviklingsarbeidet og konsolideringen av ESS-arkivet på NSD, som ble muliggjort gjennom støtte fra Forskningsrådets Infrastrukturprogram i perioden 2011–2016.

Om prisen

Prisen er oppkalt etter statsviterne Arend Lijphart, Adam Przeworski og Sidney Verba, og er en betydelig prestasjon for alle involverte i ESS.

Valgkomiteen for tildelingen bestod av Bryan D. Jones (styreleder, University of Texas i Austin), Michael Coppedge (University of Notre Dame) og professor Pippa Norris (Harvard University).

Blant tidligere vinnere av LPV-prisen er blant annet Comparative Agendas Project (2019); Quality of Government Dataset (2009) og Comparative Study of Electoral Systems (2000).

LPV-prisen ble lansert i 1999, og blir vanligvis formelt delt ut på det årlige forretningsmøtet i seksjonen for sammenlignende politikk på årsmøtet i APSA.

Om ESS

European Social Survey (ESS) er en stor, europeisk intervjuundersøkelse som annethvert år kartlegger europeeres holdninger og verdier. Siden 2002 har ESS samlet inn sammenlignbare data fra over 30 europeiske land.

ESS blir i forskningsmiljøene ofte referert til som gullstandarden for komparative intervjuundersøkelser om holdninger til samfunn og politikk, ikke bare i Europa, men også resten av verden,

NSD er ikke bare dataarkiv for ESS, men står også bak undersøkelsene sammen med seks andre surveyfaglige miljøer gjennom medlemskap i ESS Core Scientific Team. I tillegg er NSD ansvarlig for kuratering, formidling og arkivering av dataene, samt nettsiden til ESS.

– ESS er en satsing på samfunnsvitenskapene i Europa over lang tid, som i aller høyeste grad realiserer strategiene om åpne data, og som resulterer i forskning i høy kvalitet. Det viser at satsing på forskningsinfrastruktur for lagring og tilgjengeliggjøring gir resultater, sier Vigdis N. Kvalheim, administrerende direktør ved NSD.

Gå til European Social Survey >>

Sist endret: 10/06/20 FØLG OSS  

Andre artikler

Kontakt

Marianne Mathiesen
Marianne.Mathiesen@nsd.no

© NSD - Norsk senter for forskningsdata • Kontakt NSDPersonvern og informasjonskapsler (cookies)