NSD er blitt CLARIN Knowledge Centre for Research Data | NSD - Norsk senter for forskningsdata

NSD er blitt CLARIN Knowledge Centre for Research Data

Clarin Knowledge Centre Logo

Som Knowledge Centre skal NSD bidra med ekspertise på datahåndtering og personvern i europeisk nettverk for digitale språkressurser.

CLARIN (Common Language Resources and Technology Infrastructure) er en europeisk forskningsinfrastruktur som skal gjøre digitale språkressurser tilgjengelig for forskning og undervisning, særlig innen humaniora og samfunnsvitenskap.

–  Vi er svært glad for anerkjennelsen som ligger i denne statusen. Deling av kompetanse i internasjonale nettverk er noe NSD har lange tradisjoner for, sier Vigdis Kvalheim, administrerende direktør ved NSD.

Gjennom et nettverk bestående av ledende institusjoner fra mer enn 20 europeiske land tilbyr CLARIN ulike tjenester for studenter, forskere og undervisere. Målsettingen er at alle digitale språkressurser og -verktøy skal være tilgjengelige fra et sted.

NSD skal bidra med ekspertise når det gjelder datahåndtering, og juridiske og etiske spørsmål relatert til personvern og opphavsrett.

–  Med et av de største fagmiljøene for personvern innen forskning i Europa, ser vi det som naturlig å stille vår ekspertise til rådighet for CLARIN, sier Kvalheim.

Statusen innebærer at studenter og forskere som ønsker å deponere og håndtere språkdata kan få rådgiving av NSD når det gjelder personvern, opphavsrett og datahåndtering.  

Her kan du lese mer om ekspertisen NSD stiller til rådighet i nettverket
 

Sist endret: 01/03/19 FØLG OSS  

Andre artikler

Kontakt

Marianne Mathiesen
Marianne.Mathiesen@nsd.no

© NSD - Norsk senter for forskningsdata • Kontakt NSDPersonvern og informasjonskapsler (cookies)