– ESS er forskningens gullgruve | NSD - Norsk senter for forskningsdata

– ESS er forskningens gullgruve

NSDnytt 2/16 Forside

Les om internasjonale intervjuundersøkelser i NSDnytt nr. 2, 2016.

NSD er tilrettelegger, arkiv og formidler av den store intervjuundersøkelsen European Social Survey (ESS) som nå har data fra 22 land klare fra den 7. runden. Seneste utgave av NSDnytt har internasjonale intervjuundersøkelser som tema.

Bestill gratisabonnement - send epost til postmottak@nsd.no med navn og adresse.

– ESS (European Social Survey) er allerede samfunnsforskningens gullgruve. Nå gjelder det at forskere innen flere fagområder, også humaniora, oppdager dette, sier forsker Terje Eikemo fra NTNU, i NSDnytt.

Han er selv sosiolog og professor ved NTNU der han forsker på helseforskjeller. Han leder dessuten den internasjonale forskergruppen som fikk tilslag på en egen helsemodul i den siste runden av ESS.

– Fag som sosialmedisin, sosialepidemiologi, folkehelse og helsevitenskap har muligheter til å finne data for sine forskningsinteresser. ESS har gitt, og vil fortsette å gi, grobunn for mye forskning på tvers av faggrenser, sier Eikemo.

Også den globale undersøkelsen International Social Survey Programme (ISSP) er omtalt i NSDnytt. NSD gjennomfører den norske delen.

LAST NED PDF

Sist endret: 20/10/16 FØLG OSS  

Andre artikler

© NSD - Norsk senter for forskningsdata • Kontakt NSDPersonvern og informasjonskapsler (cookies)