Publiserer forskningsdata fra 21 land | NSD - Norsk senter for forskningsdata

Publiserer forskningsdata fra 21 land

Abstrakt illustrasjon - mennesker

NSD slipper nå oppdaterte forskningsdata fra den syvende runden av den internasjonale intervjuundersøkelsen European Social Survey (ESS).

Den 7. runden av ESS tar for seg holdninger til innvandring og oppfatninger om helse i en rekke europeiske land. I tillegg er andre emner, som demokrati, tillit og medievaner del av undersøkelsen. ESS er blitt gjennomført hvert andre år siden 2002, og i alt 36 europeiske land har deltatt.

Her får du tilgang til ESS >>

– ESS er blitt en svært omfattende datakilde for forskere i mange land. I 2015 nådde bruken sitt høyeste nivå hittil, med 25 000 filer nedlastet fra 13 000 brukere i 127 land. ESS har per i dag 94 000 registrerte bruker fra hele verden, sier seksjonsleder ved NSD, Kirstine Kolsrud.

For første gang har en del av undersøkelsen blitt ledet av en nordmann. Professor i sosiologi ved NTNU Terje Eikemo sto i spissen for den internasjonale forskergruppen som utviklet den nye helsemodulen i ESS.

Det er NSD i Bergen som dokumenterer, tilrettelegger, arkiverer og formidler data fra undersøkelsen. Første del av ESS runde 7 ble publisert høsten 2015 med 15 av landene inkludert.

Nordmenn på allergitoppen >>

Sist endret: 26/05/16 FØLG OSS  

Andre artikler

Kontakt

kommunikasjon@nsd.no

© NSD - Norsk senter for forskningsdata • Kontakt NSDPersonvern og informasjonskapsler (cookies)